AlgemeenNieuws

Van Peer en De Graaf winnen TOTO Dutch Open Darts 2023

Van Peer en De Graaf winnen Dutch Open

De herenfinale begon stroef. Beide heren hadden moeite met de dubbels. Het leverde een set zonder breaks én een 1-0 voorsprong voor Baetens op. Van Peer rechtte echter de rug en pakte de tweede en derde set overtuigend. De Nederlander leek zich vervolgens in één lijn naar de zege te gooien, maar Baetens gaf zich niet gewonnen: de Belg plaatste een break in de vierde set. Toch bracht dat Van Peer niet aan het wankelen. Hij pakte meteen een break terug en via een 121-finish kroonde hij zich tot TOTO Dutch Open Darts-kampioen.

Nederlandse Darts Bond/Stefan Roelfsema Berry van Peer

Vierde titel voor De Graaf

Bij de vrouwen stonden met Beau Greaves en Aileen de Graaf de laatste twee winnaars van de TOTO Dutch Open Darts tegenover elkaar. De verwachtingen waren daarom hooggespannen, maar de twee maakten die meer dan waar. De Graaf startte sterk met een 75- én 94-finish, maar kon Greaves niet van zich afschudden. Dat lukte wel toen de Engelse in de zesde leg slordig was; de Nederlander profiteerde via tops en maakte het af via een 80-finish. Het is na 2014, 2015 en 2020 de vierde keer dat De Graaf de TOTO Dutch Open Darts wint.

Foto:Nederlandse Darts Bond/Stefan Roelfsema Aileen de Graaf

Jeugdtitels voor De Vries, McKilnay en Baalmans

De Dutch Open Darts kent drie nieuwe jeugdkampioenen. Sydnee de Vries was de sterkste in het jongenstoernooi, Sophie McKilnay won het meisjestoernooi en Ruben Baalmans schreef de aspirantentitel op zijn naam.

Voor De Vries was het zijn tweede Dutch Open-finale op een rij. De jonge Nederlander moest vorig jaar zijn meerdere nog erkennen in Dylan van Lierop, maar was dit jaar in de finale te sterk voor de Duitser Mats Theobald. Die finale ging helemaal tot het gaatje: 4-3.

De Schotse McKilnay trof Dorina Sipos in de finale van het meisjestoernooi, terwijl Baalmans speelde tegen Toxopeus. Beide finales werden beslist via een beslissende leg: 3-2.

Uitgelichte foto: Nederlandse Darts Bond/Evert Zomer

Aankomende evenementen