klaasen klJelle Klaasen heeft het singletoernooi bij de heren op de Dutch Open Darts gewonnen. In de finale versloeg hij Mark Barilli met 3-0 in sets en kroonde zichzelf daarmee tot opvolger van Ross Montgomery, die de laatste editie van de Dutch Open in 2020 op zijn naam wist te schrijven. Het is de eerste Dutch Open-zege voor de Nederlander, die in het verleden wel al de titel pakte op het BDO WK van 2006 en bij de dartsbond PDC de nodige kwart- en halve finales haalde.

De weg naar de finale voor Klaasen begon zondagmorgen bij de laatste 64 en eindigde zes gewonnen wedstrijden later met de beker. Eerder had de Nederlander op zaterdagmiddag al vijf wedstrijden moeten winnen om het überhaupt tot de finaledag te redden. In totaal waren er dus elf gewonnen wedstrijden nodig om de beker in de lucht te mogen houden.

Na afloop sprak een gelukkige Klaasen, die met zijn kinderen op het podium het publiek bedankte, zijn blijdschap uit. “Het was niet zo dat ik heel goed gooide, maar ik ben natuurlijk wel heel blij met deze overwinning. Met dit publiek achter je kunnen winnen, dat is heel speciaal. Iedereen staat achter je en dan gooi je toch wat vrijer. Hier ben ik echt heel blij mee.”

Het damestoernooi kreeg met Beau Greaves een verdiende winnaar. De Engelse verzekerde zich zaterdag al van een plekje in de finale en won in die eindstrijd overtuigend van Rhian O’Sullivan uit Wales: 4-1 in legs. De nog jonge Greaves, die dit jaar ook al de wereldtitel bij de dames voor zich opeiste, wint de Dutch Open daarmee voor het eerst.

greaves en klaasen

Foto's: Nederlandse Darts Bond/ Stefan Roelfsema

Kalender

June 2022
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30