donny scheurwater wint heerjansdamAfgelopen maandag werd in Heerjansdam het Oranje Darttoernooi weer gespeeld. Na noodgedwongen twee jaar te hebben overgeslagen kon de Oranjevereniging toch weer eens het Oranjefeest vieren met op de maandag het darttoernooi. Na twee jaar stilte moet ook in Heerjansdam weer opnieuw opgebouwd worden en ditmaal melden zich 32 deelnemers voor de sportieve strijd op de dartbanen. De winnaar van de laatste editie, Nigel van Milligen, was afwezig en dus zou er weer een nieuwe winnaar komen.

Er werd als vanouds gestart in poules welke een vlot verloop kenden. Poulewinnaars werden Nick de Rijke voor Ben Michels, Remco Spilt met Leon Blokker op 2, Tristan Koedood voor Daan v.d. Berg, Wilbert van Veen voor Donny Scheurwater, Hans Velthuizen die Alwin Overduin achter zich liet, Jelle Kooistra met Remco mak op 2, Jort v.d. Burg met Davey Baan op 2 en oud winnaar Ron Kars die Fred Verdonk naar de 2e plaats dirigeerde.

Na de poules zat het spel pas echt op de wagen en begon het Knock-out gedeelte met een winnaar en verliezers ronde. Aan de winnaarszijde waren het Donny Scheurwater en Wilbert van Veen die zich de finale in speelden. Donny versloeg op weg naar de finale Tristan Koedood, Jort v.d. Burg en Hans Velthuizen terwijl Wilbert op zijn pad Daan v.d. Berg, Ben Michels en Jelle Kooistra uitschakelde. In de poule speelden beide heren ook al tegen elkaar en was het Wilbert die met 2-0 aan het langste eind trok. In de finale was het echter Donny Scheurwater die het trefzekerst op de dubbels was en met 4-1 de toernooizege naar zich toetrok.

Peter Zimmer wint verliezerronde heerjansdamIn de verliezerronde was de strijd niet minder hevig en hierin waren het Dennis de Jong en Peter Zimmer die zich de finale in speelden. Dennis kwam er ten koste van Tim Fokkens, Harry Scheurwater en Rob Baan terwijl Peter te sterk bleek voor Milan v.d. Berg, Jilo v.d. Giessen en Marco van Rijswijk. In deze finale stond Peter beduidend scherper al Dennis en met 3-0 schreef hij dan ook de verliezerronde op zijn naam.

De hoogste finish kwam met 123 uit handen van Wilbert van Veen. Terwijl Tristan Koedood, Jelle Kooistra, Ron Kars, Fred Verdonk en Hans Velthuizen elk een 180 score lieten noteren. Leon Blokker gooide er in de poulefase al twee stuks.

Het toernooi verliep ook ditmaal weer op rolletjes en het was weer een geslaagde avond in de feesttent bij de Oranjevereniging van Heerjansdam.


Kalender

June 2022
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30