Zoals we afgelopen vrijdag in dit nieuwsbericht op onze website beschreven zijn wij erg blij dat de horeca weer open is. Op dit moment is er voor het recreatieve darten in de horeca nog wel enige onduidelijkheid of dit nu wel of niet mag. Wij proberen deze vraag concreet beantwoord te krijgen. Voor nu blijft het advies aan alle horeca-uitbaters om met de lokale autoriteiten (gemeente), per horecagelegenheid te beslissen wat de mogelijkheden zijn binnen de richtlijnen.

Wanneer mogen we weer binnen sporten?
Het kabinet besluit eind juni of binnensportaccommodaties per 1 juli open kunnen gaan en binnensporten weer zijn toegestaan onder voorwaarde van het sport (specifieke) protocol. Hierbij geldt dat dit alleen kan wanneer de situatie dit toelaat. Hierbij kijkt het kabinet naar de verspreiding van het coronavirus in Nederland en de druk op de zorg. Als de situatie rondom het aantal besmettingen in Nederland met het coronavirus het toelaat, zal het kabinet eind juni ook besluiten dat sportkantines per 1 juli hun deuren weer mogen openen. Daarbij geldt dat sportkantines moeten voldoen aan de maatregelen en protocollen die voor de horeca gelden en dat al het personeel, ook de vrijwilligers, op de hoogte zijn van deze protocollen.

Zoals het er nu naar uitziet zijn vanaf 1 september alle regionale toernooien en wedstrijden weer toegestaan. Overheid en veiligheidsregio’s beslissen later op basis van de dan actuele situatie wat kan en welke voorwaarden er dan gelden.

Protocol:
Klik hier voor de laatste versie van ons pgle312860sprotocol (versie 3). Wij zullen dit protocol continu update na nieuwe ontwikkelingen en maatregelen vanuit de overheid. Dit protocol is tevens te vinden in ons coronadossier.