patrick vd boogaard gert kooijzaterdag 15 februari werd in Den Boer Hoeve in Oud-Beijerland het 5e HWDO ranking toernooi van dit seizoen gehouden. Er waren 37 deelnemers aanwezig, waaronder ook 3 dames die begonnen aan hun voorronde partijen in een poging om minimaal één partij te winnen om zo in de Winnaarsronde te geraken en daar te gaan strijden om de punten en een gevulde envelop.

9 spelers lukte het niet om een voorronde partij te winnen en waren dus veroordeeld tot de Verliezers ronde waarbij enkele verrassende namen terecht kwamen. Zo kwamen Pim Steenhouwer en Ronald Snaauw elkaar in de finale tegen. Ronald herstelde zich na twee nederlagen door eerst met 2-0 van Paul Orgers te winnen en daarna met 2-1 van Mathieu de Loos.

Pim won twee maal met 2-0, eerst van John Schipper en daarna van Dieter Mourits. In de finale had Pim het betere van het spel en liet Ronald slechts 1 leg toe om uit te gooien en dus won hij met 3-1.

In de Winnaarsronde dus 28 spelers, waaronder ook 2 van de aanwezige dames, die elkaar toevalligerwijs direct in de eerste knock-out ronde troffen. Petra van Maurik verloor met 3-2 van Karin Huijer, die in de volgende ronde door toedoen van Mike Fiere uit het toernooi werd gegooid.

Mike stoomde daarna door tot aan de halve finale, waar hij een halt werd toegeroepen door Boyan Vogel, die hem met 4-1 het nakijken gaf. In de andere halve finale stonden Patrick van de Boogaard en Gert-Jan Resoort tegen over elkaar. In een partij met hoog niveau was het uiteindelijk Patrick die in de zevende leg de beslissende dubbel wist te gooien en zo met 4-3 de winst naar zich toe trok.

Dit betekende een herhaling van de finale van het 2e ranking toernooi tussen Boyan en Patrick, waarbij Boyan destijds wist te winnen. Voor Patrick was dit zijn derde finale in evenzoveel deelnames. Ook nu werd in een best-of-9 gespeeld, waarbij Patrick goed uit de startblokken kwam en Boyan wel bij kon blijven, maar net niet goed genoeg om de druk op de ketel te houden.
Patrick liep na een 1-1 tussenstand snel uit naar een 3-1 voorsprong. In de zesde leg leek Boyan wat terug te doen, maar het missen van de dubbel werd door Patrick afgestraft wat hem op 4-1 bracht. Het verzet was hiermee gebroken en Boyan was niet meer bij machte om het Patrick lastig te maken die daarmee ook zijn benodigde vijfde leg te winnen en daarmee ook winnaar van de avond werd. Hij streek hiermee niet alleen de dikst gevulde envelop op, want hij had ook nog eens het geluk om de 9-dart-mystery pot te winnen.

Koploper Remco Schilperoord blijft ondanks zijn uitschakeling in de kwartfinale aan de leiding staan en wordt op korte voet gevolgd door Patrick van den Boogaard en Gert-Jan Resoort.

Volgende ranking is op zaterdag 7 maart, dan zijn we dit seizoen voor het eerste te gast in café Het Krijgertje in Oud-Beijerland, waar men zich tot 19.30 kan aanmelden aan de wedstrijdtafel.

<<  Augustus 2021  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031