Zaterdag 7 december werd in de kantine van MFA de Tienvoet de 3e ranking van dit seizoen gehouden, welke qua pgle312860banen een mooie metamorfose heeft ondergaan, waarbij er meer ruimte is voor de pgle312860ers.

Met 28 deelnemers werd begonnen aan de voorronde, waarna er 7 deelnemers genoegen moesten nemen met een plek in de Verliezersronde.
Van die 7 waren het Chris Rijkeboer en Michel van Ruiven, die na hun 2 voorronde partijen te hebben verloren, alsnog 2 partijen wisten te winnen en dus de finale behaalde.

Michel was daar gekomen na 3-2 winst op Glenn Krijger en 3-1 winst op Bas Koolen. Chris wist eerste met 3-0 te winnen van John Schipper, om vervolgens Stefan de Jong met 3-1 te verslaan.
Chris, die vorig jaar éénmaal zegevierde op de HWDO Ranking, liet betere scores zien in het begin van de partij, en was ook scherp op de dubbel. En hoewel Michel wel een leg wist te pakken, was het Chris die er drie uitgooide en zo met 3-1 de Verliezersronde op zijn naam schreef.

Tijdens de pauze was barjuffrouw Laura, die voor de 9-pgle312860-mystery-shot mocht gaan proberen om iemand met een tientje te gaan verblijden. Maar haar gegooide score was door niemand gekozen en zodoende zit er bij de volgende ranking € 20,- in de pot.

In de knock-out fase dus 21 spelers die voor de hoofdprijs en de maximale punten gingen spelen. De enige aanwezige dame Anouk Lokum moest het in de eerste ronde met 3-1 afleggen tegen Marcel Koolmees.
Bij de laatste 16 was er slechts één partij die over de maximale 5 legs gespeeld diende te worden. Ronald Snaauw won met 3-2 van Marcel van Verk.

In de kwartfinales wist Ronald andermaal met 3-2 te winnen, ditmaal van Mathieu de Loos. Remco Schilperoord had weinig moeite met Jeffrey Krijger en won met 3-0.
Aan de onderkant van het schema tweemaal een 3-1 partij. Dion Hoegen won zo van Dennis van Genderen, en Arjan Brussaard won ten koste van Geert Oorbeek.

Daar waar Ronald in de vorige potjes over de volle lengte moest spelen, ging hij er in de halve eindstrijd met een clean-sheet vanaf, door toedoen van Remco Schilperoord, die zo met 4-0 weer een finale plaats haalde. De andere halve finale tussen Arjan Brussaard en Dion Hoegen was een spannende, waarbij een 0-2 stand teruggezet werd naar 2-2 en bij een 3-2 stand leek Arjan een beslissende leg te gaan forceren, maar 3 pijlen aan de buitenkant van de dubbel voorkwam dat en wist Dion met 4-2 de finale te bereiken.

Deze finale die, door het vlotte verloop van de partijen al om half twaalf kon worden aangevangen, en werd gespeeld in een best-of-9 zoals gebruikelijk.
Remco mocht de partij beginnen en deed dit goed en pakte overtuigend de eerste leg. Dion was wat wisselvallig qua score, maar kon toch zijn eigen leg behouden om 1-1 te maken.
Remco was in zijn eigen leg wederom sterk en met Dion op afstand makkelijk 2-1 maken. Nu kwam Dion iets beter uit de startblokken in de 4e leg en tikte eenvoudig de 2-2 binnen.
In leg 5 produceerde Remco een 180 score en liep zo weer uit op z’n opponent en door direct uit te gooien op 3-2 te komen. In de 6e leg leek Dion een break tegen te gaan krijgen, want scorend weer kreeg Remco 2 beurten op tops, maar deze werden aan de verkeerde kant van het ijzer gegooid en wist Dion alsnog in de wedstrijd te blijven. Een kleine tik die Remco de kop leek te gaan kosten door in zijn eigen leg nu wat minder te starten en Dion iets uit zag lopen. Met de tweede 180-score kwam Remco echter langszij en creëerde zo als eerste een uitgooi mogelijkheid, welke hij ook benutte en weer op voorsprong kwam 4-3. Dion bleef kalm en kwam beter in zijn spel, door met enkele strakke beurten en goede finish op 4-4 kwam en daarmee een 9e en beslissende leg afdwong.
Remco begon hierin niet sterk en met drie triple-loze beurten zelf en Dion die sterk openende met onder andere zijn eerste 180-er van de avond was het gat niet meer te overzien en stevende Dion als eerste af op een uitgooi mogelijkheid. Deze kans liet hij niet onbenut en met 4-5 boekte hij de winst van de partij en overwinning van de 3e HWDO Ranking.

 

Er werden deze avond 14 180-ers gegooid, door 11 verschillende personen. Justin Schilperoord, Arjan Brussaard en Remco Schilperoord hadden er ieder met 2 stuks de meeste.

5 maal werd er een 100-of-meer finish gegooid. De 132 finish van Marcel van Verk, bleek niet voldoende voor winst in de partij, maar wel genoeg voor de hoogste finish van de avond.

Volgende ranking is op zaterdag 18 januari.
LET OP !! Locatie is gewijzigd zoals eerder gemeld en wordt nu Café Effe Om in Oud-Beijerland.
Inschrijven kan dan weer tot 19.30 alvorens de loting voor de avond plaats vindt.

<<  Oktober 2021  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031