boyan vogelZaterdag 9 november vond in café Centrum in Puttershoek de tweede HWDO ranking van dit seizoen plaats. Door afwezigheid van een aantal vaste bezoekers bleef het deelnemers aantal op slechts 21 man steken, waarbij we weer nieuwe, maar ook oude bekende namen tegen kwamen. Ook nu werd in het vernieuwde concept gestart met een 2-tal voorronde partijen waarin getracht werd minimaal één partij te winnen om zo een plek in de Winnaarsronde te bemachtigen.

6 personen lukte het niet om een partij te winnen en waren zo veroordeeld tot de verliezersronde. Het waren Mathieu de Loos en Ortega die de finale wisten te halen. Mathieu wist in de voorronde niet te winnen van Geert Oorbeek en Christian van den Berg, maar won na een bye wel met 3-1 van Maurice de Keijzer.
Ortega verloor eerst van Remco Schilperoord en daarna van Jordy Kaptein, maar in de knock-out fase wist hij te winnen van Gert Kooi met 3-2 en daarna met 3-1 van Ronald van Ruiven. De finale werd ook in een best-of-5 gespeeld, waarbij Mathieu vanaf het begin de voorsprong pakte en met een break de winst wist te behalen en dus met 3-1 de Verliezersronde won en zo alsnog 7 punten in de stand kon bijschrijven.

Terwijl de Ko-fase al in gang was gezet werd op het vijfde bord tussendoor nog even de 9-pgle312860-mystery-shot gegooid. Deze maal was bafjuffrouw Babet de mystery guest en met de door haar gegooide score van 129 werd Johnny S de gelukkige winnaar van de pot, en staat deze volgende keer dus wederom weer op een tientje.

Met 15 man in de Winnaarsronde, slechts één persoon met een bye, waarin tot en met de kwarfinale in best-of-5 werd gespeeld. In deze kwartfinale stonden de gebroeders Schilperoord tegenover elkaar, waarbij Justin geen
leg afstond en met 3-0 won. Boyan Vogel sleepte er tegen teamgenoot Marcel van Verk een 3-2 overwinning uit. Patrick van den Boogaard liet weinig over van Rory Goudswaard en won met 3-0 en had Jordy Kaptein net genoeg overwicht in de laatste leg tegen Remon Kranendonk en won met 3-2.

De halve finales waren qua eindstand redelijk eenzijdig. Boyan liet geen leg liggen tegen Justin terwijl Patrick maar één leg afstond aan Jordy en beide dus redelijk gemakkelijk de finale haalden.

Door het vlotte verloop van het toernooi werd al om kwart over elf aan deze finale begonnen, die onder leiding stond van de mannen die achter de wedstrijdtafel hadden gezeten de gehele avond, Gert en John werd gespeeld in het gebruikelijke best-of-9 format.

Boyan mocht de partij beginnen waarbij beide mannen wisselend qua score bij elkaar in de buurt bleven, maar zodra een finish in zicht kwam was het telkens degene die de leg begon deze ook direct uitgooide. Bij een 3-2 voorsprong voor Boyan ging het in de zesde leg anders, Patrick scoorde wat minder en Boyan kreeg 2 pijlen om te breken maar deed dat niet. Patrick kon alleen maar scoren om druk te zetten, waarop Boyan nog een beurt kreeg om te breken, maar ook andermaal miste hij deze kans, waarop Patrick alsnog uitgooide en zo op 3-3 kwam. Dit zat Boyan een
paar beurten dwars een leek het erop dat Patrick nu in de gelegenheid kwam om te gaan breken, maar mede door een 180-score van Boyan herstelde hij de opgelopen achterstand en kwam alsnog op 4-3 voor. Met een ijzerstreke leg van Patrick werd de stand weer gelijk en bij 4-4 moest er voor de Bull gegooid worden om te bepalen wie de laatste leg mocht beginnen. Dit werd Patrick, maar door een paar mindere en triple-20-loze beurten was het Boyan die comfortabel naar een dubbel toe kon werken en dus ook als eerste daar voor aan mocht leggen. Dit deed hij succesvol en schreef met 5-4 winst de twee HWDO ranking op zijn naam.

Deze Avond werden er 12 180-scores gegooid door 5 verschillende personen. Patrick van den Boogaard had met 5 stuks het grootse aandeel in deze.

6 man wisten er een 100+ finish uit te gooien, waarbij het Remco Schilperoord die met een 161 finish de waardebon in ontvangst mocht nemen.

Van de 21 aanwezigen waren er uiteindelijk 19 man die één of meer partijen wisten te winnen. Die 2 die geen partijen wisten te winnen stonden echter wel in de finale, al was het dan alleen wel aan het schrijfbord, maar toch. Ondanks de lage opkomst is het weer een gezellige avond geweest en dat is waar we het tenslotte allemaal voor doen.

Volgende Ranking is op zaterdag 7 december, en zal de circustent worden opgezet in Heinenoord bij MFA de Tienvoet. Inschrijven kan daar weer tot 19.30.

<<  Oktober 2021  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031