patrick vd boogaard gert kooijZaterdag 12 oktober werd in Den Boer Hoeve met 36 deelnemers begonnen aan de 1e HWDO ranking van dit seizoen. Met een iets gewijzigde opzet ten opzichte van afgelopen seizoen, waarbij men nu een 2-tal voorronde partijen afwerkt, en minimaal één partij dient te winnen om een plek in de Winnaarsronde te bemachtigen, en er bij 2 winstpartijen een betere uitgangspositie voor de Knock-out fase kan worden behaald.

Op de 5 aanwezige banen werd begonnen met de voorronde welke in een best-of-3 werd afgewerkt, waarna er 9 personen overbleven die hun beide partijen en in de Verliezersronde terecht kwamen, waarbij er enkele namen zaten die je er op voorhand niet zou verwachten.
Uiteindelijk waren het Jan Hokke en Jos Solleveld die in de Verliezersronde de finale wisten te behalen. Jan had na te hebben verloren van Ronald Snaauw en Gert Kooi, zich hersteld en won achtereenvolgens met 3-1 van Ivar Meeldijk en Christiaan van den Berg. Jos  verloor eerst van Jan snoep en daarna van Jeffrey Krijger. In de Knock-out won hij met 3-2 van Erwin Fransen en daarna met 3-1 van zowel Marco de Baat als Rory Goudswaard.

De finale werd in een best-of-7 afgewerkt waarbij de winnaar ook 7 punten voor de stand kon behalen. Jos liet er geen gras over groeien en gunde Jan slechts één leg en won zodoende met 4-1.

Tussen de bedrijven door werd de 9-pgle312860 mystery shot weer gegooid. Ook dit jaar gaat er elk toernooi een tientje in de pot en maakt iedere deelnemer kans op de jackpot, wanneer de mystery pgle312860er de “blind” gekozen score gooit. Waar het vorig jaar 4 toernooien duurde viel de pot direct en was Jan Hokke de gelukkige en gaan we volgende keer dus weer met een tientje starten.

In de Winnaarsronde dus 27 man die voor de punten gingen gooien en om de prijzenpot van € 150 te verdelen, waarvan er €40 voor de winnaar zouden zijn en er vanaf de kwartfinales al prijs was.
Een 5-tal deelnemers genoot het geluk een bye te hebben, de rest mocht direct in de eerste KO-ronde aan de bak, waarbij de partijen nu in een best-of-5 werden afgewerkt, tot en met de kwartfinales. In die kwartfinale was het aan de bovenkant van het schema 2 keer spannend en werden alle 5 de legs gespeeld om een winnaar aan te wijzen. Remco Schilperoord won met 3-2 van Dion Hoegen en Gert-Jan Resoort pakte Geert Oorbeek met 3-2.
Aan de onderkant waren de partijen iets minder spannend qua uitslag; Patrick van den Boogaard won met 3-0 van Marcel Koolmees. Arjan Brussaard profiteerde van missers van Michel van Ruiven en won ook met 3-0.

In de halve finale was Remco de baas tegen Gert-jan en sloot de partij met 4-1 winnend af. Patrick gunde Arjan geen leg en kwam met 4-0 in de finale terecht.

De finale werd gespeeld om 5 gewonnen legs en stond onder leiding van het vaste finale schrijvers duo Gert en John, ook in te huren voor feesten en partijen.
Remco mocht van start, maar het was Patrick die het initiatief nam in de eerste legs en Remco tweemaal wist te breken, en na zijn eigen legs te hebben behouden op en comfortabele 4-0 voorsprong kwam, mede door het gooien van een 180-er en aantal keer 140 scores te noteren, kwam Remco nauwelijks in de gelegenheid om te finishen. In de vijfde leg liet Patrick wat mindere scores zien, en kon Remco laten zien ook over goede pgle312860s capaciteiten te beschikken en greep de kans op een dubbel dan ook direct aan om zo ook op het scorebord te komen 4-1.
De zesde leg mocht Patrick beginnen, en beide hielden elkaar goed bij en na 5 beurten stond er voor Remco 85 op het bord, en hoopte dat hij daar nog voor terug mocht komen voor de break, maar Patrick dacht daar anders over, en met een 120-finish sloot hij de partij met 5-1 in stijl af en mag zich de winnaar van de eerste HWDO ranking noemen.

Er werden deze avond maar liefst 18 keer een 180-score gegooid, waarvan Patrick er met 7 de meeste op zijn naam zette.
De hoogste finish stond tot de laatste leg van de avond op 116 van Mike Fiere, maar Patrick kaapte die prijs dus met zijn slotakkoord van de avond met 120 voor Mike’s neus weg.

Volgende ranking is op zaterdag 9 november, in café Centrum Puttershoek. Daar kan men zich tot ca. 19.30 inschrijven aan de wedstrijd tafel.

 

<<  Oktober 2021  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031