cor ernst jan de vormer 2016Op zondag 23 februari 2020 is het 3e Havenzicht ranking toernooi van 2020 gehouden. Er kwamen deze keer 55 mensen langs de wedstrijd tafel om zich in te schrijven. Hiervan waren er 8 dames.
Er werd ook nu gespeeld in een knock-out systeem.

Na de splitsing van winnaars en verliezers ronde hadden we in de winnaars ronde de volgende wedstrijden bij de laatste 16.
Wesley Plaisier tegen Patrick Toom 2-3, Jeroen Gorter tegen Robert Krijthe 3-1, Mareno Michels tegen Nigel van Milligen 2-3, Wesley Rus Hartland tegen Jan Karel 2-3, Auke Reinders tegen Remco Mak 3-0, Marco Smit tegen Geordie Martis 3-2, Ria de Pan tegen Manuel Marques 1-3 en Patrick Ziemer tegen Cor Ernst 1-3.

Dit gaf dan weer de volgende wedstrijden in de kwartfinales: Patrick Toom tegen Jeroen Gorter 2-4, Nigel van Milligen tegen Jan Karel 4-2, Auke Reinders tegen Marco Smit 4-3 en Manuel Marques tegen Cor Ernst 3-4. Dit voorspelde dan wel spannende halve finales maar dat viel in de uitslagen wat tegen: Jeroen Gorter tegen Nigel van Milligen 0-4 en Auke Reinders tegen Cor Ernst 1-4. Dit leverde wel een spannende finale op tussen Nigel van Milligen en Cor Ernst.

Cor begon lekker en na gelijk een flinke voorsprong maar dat liet Nigel niet op zich zetten en kwam weer helemaal terug. Het kwam bij de heren dan uit op de laatste en beslissende leg. Deze werd uiteindelijk gewonnen door Cor die daardoor de wedstrijd met 5-4 naar zich toe trok en daarmee ook het 3e rankingtoernooi op zijn naam schreef.

In de verliezers ronde stonden Ruud Schipper en Jaap Dijksman tegenover elkaar.
Ruud bereikte de finale door te winnen van Jan Snel 3-0, Richard de Jong 3-2, Dennis Zijdemans 3-2 en in de halve finale van Daisy van Driel Bakker met 3-0. Jaap deed hetzelfde tegen Harry Scheurwater 3-0, Remco Oost 3-0, Stefan van Waterschoot 3-0 en in de halve finale van Wilco Mulder met 3-1. De finale en daarmee ook de verliezers ronde werd door Ruud met een 4-1 overwinning op zijn naam geschreven.

Voor de 8 dames kwamen er voor hun schema de volgende wedstrijd tevoorschijn. Kwartfinales: Lydia Wouters tegen Daisy van Driel Bakker 3-0, Cindy Slotboom tegen Lotte Vendeloo 0-3, Ria de Pan tegen Debbie Bakker van Driel 3-1 en Ans Römelingh tegen Corrine Karel 3-0. Dit resulteerde in de volgende halve finales Lydia Wouters tegen Lotte Vendeloo 4-3 en Ria de Pan tegen Ans Römelingh 1-4. Daar kwam dan een finale uit van Lydia Wouters tegen Ans Römelingh. De finale werd uiteindelijk met een 5-1 overwinning een prooi voor Lydia Wouters.

Er werd in totaal 32 keer een 180 score gegooid. De meeste hiervan kwam op naam van Nigel van Milligen te staan met 8 stuks. Bij de dames gooide deze keer helaas niemand een 180 score.

De hoogste finish van de dames kwam met een 91 finish op naam van Ria de Pan. De hoogste finish van het toernooi kwam op naam van Manuel Marques met een finish van 128.

Het 4e en volgende toernooi wordt gehouden op zondag 15 maart. Ook dan kan er weer tot 12:45 uur worden ingeschreven zodat we dan om 13:00 uur gaan beginnen met het toernooi.
We hopen jullie dan weer allemaal te kunnen begroeten en in te schrijven.