jelle klaasen ladbrokeRegerend kampioen Adrian Lewis is in Muelheim op de openingsdag van de 888.com European Championship met 6-4 uitgeschakeld door Jelle Klaasen. Behalve Lewis werden ook de geplaatste spelers Simon Whitlock, Gary Anderson en James wade uitgeschakeld.

Adrian Lewis liet tegen Jelle Klaasen niet zijn beste spel zien waardoor Klaasen het zich kon permitteren een flink aantal darts op de dubbels te missen. Met 6-4 was het echter een goede toernooiopener voor Klaasen. Simon Whitlock mocht als eerste tegen Raymond van Barneveld met een bril spelen. Barneveld speelde goed en wist zijn eerste optreden met bril met 6-4 te winnen.

Eerder in de middaguren plaatste Vincent v.d. Voort zich al voor de 2e ronde. V.d. Voort versloeg met 6-2 Robert "The Magician" Wagner. Wagner startte voortvarend in deze partij, liet in de eerste vijf legs vijf 180 scores noteren, maar verzuimde op de dubbel. V.d. Voort was telkens bij de les en verzuimde hierop niet. De volgende tegenstander van Vincent is Raymond van Barneveld.

Gary Anderson speelde een kraker tegen Terry Jenkins en deze partij ging ook over de volle elf legs. In de laatste leg had Anderson het voordeel, stond na 12 darts ook op de dubbel maar verzuimde met drie darts om de winst te pakken. Jenkins die ook op tops stond faalde niet en daarmee plaatste hij zich voor de 2e ronde.

Ronny Huybrechts droeg zorg voor een daverende verrassing met de uitschakeling van James Wade. Na zes legs stond het al 5-1 voor Huybrechts en hoewel Wade nog terug wist te komen naar 5-4 was het Huybrechts die er met de zege vandoor ging (6-4).

Benito v.d. Pas wist tegen peter Wright van een 3-0 achterstand terug te komen naar een 4-3 en 5-4 voorsprong. Hij wist deze voorsprong echter niet te verzilveren, bij een 5-5 stand kreeg hij nog 1 dart voor de zege maar deze werd niet benut.

Phil Taylor speelde niet op zijn best tegen Steve Beaton maar trok wel met 6-2 aan het langste eind. Volgende tegenstander van Taylor is Stephen Bunting die in rap tempo Andy Hamilton met 6-1 versloeg.

Michael van Gerwen kende geen problemen met Justin Pipe en via een 3-0 voorsprong kwam er een 6-3 eindstand in het voordeel van de man uit Gemonde.

Uitslagen 1e dag:
Wes Newton 1-6 Ian White
Vincent van der Voort 6-2 Robert Wagner
Rowby-John Rodriguez 2-6 Robert Thornton
Jamie Caven 6-2 Mensur Suljovic
Brendan Dolan 6-2 Michael Smith
Dave Chisnall 6-4 Jyhan Artut
Dean Winstanley 5-6 Kim Huybrechts
Christian Kist 5-6 Mervyn King

Peter Wright 6-5 Benito van de Pas
Andy Hamilton 1-6 Stephen Bunting
Gary Anderson 5-6 Terry Jenkins
James Wade 4-6 Ronny Huybrechts
Adrian Lewis 4-6 Jelle Klaasen
Michael van Gerwen 6-3 Justin Pipe
Phil Taylor 6-2 Steve Beaton
Simon Whitlock 4-6 Raymond van Barneveld