lewis coralAdrian Lewis heeft afgelopen zondag in het Engelse Minehead op indrukwekkende wijze het Coral UK Open op zijn naam geschreven. Lewis maakte in de finale brandhout van zijn landgenoot Terry Jenkins, die even daarvoor nog met ijzersterk spel Michael van Gerwen klop gaf. Na een halfuurtje stond er een 11-1 eindstand op het scorebord. Met deze overwinning schreef Lewis een 4e "Major" op zijn naam. Lewis gooide in de finale zesmaal een 180 en driemaal een 177 score en kwam uit op een gemiddelde van 109,13.

Lewis versloeg afgelopen zaterdag in de 5e ronde Raymond van Barneveld al met briljant spel en liet dit vandaag ook weer zien tegen Mensur Suljovic en Mervyn King die met 10-3 en 10-6 opzij werden geschoven.

Terry Jenkins plaatste zich voor de finale met 10-8 winst tegen de Nederlandse wereldkampioen Michael van Gerwen. Jenkins liet in deze wedstrijd ijzersterk spel zien en stormde naar een 5-1 voorsprong. Hoewel van Gerwen deze voorsprong nog wel teniet kon doen en terug wist te komen naar 5-5 lukte het hem niet om de overhand te krijgen. In de finale tegen Lewis werd Jenkins dan gewoon "weggeblazen", Jenkins kreeg in de finale slechts drie darts op een dubbel.