lewis adrianAdrian Lewis heeft in Mülheim het Partypoker.net European Championship op zijn naam geschreven. Na in de halve eindstrijd met briljant spel eigenhandig Michael van Gerwen de deur te hebben gewezen, werd in de finale Simon Whitlock met 11-6 verslagen. De titel betekent de derde 'major' voor "Jackpot".
Zowel in de halve finale als in de finale maakte Lewis het verschil al in de beginfase, beide malen werd de eerste pauze ingegaan met een 4-1 voorsprong. Waar van Gerwen nog de kans had terug te komen in de partij maar met vijf darts verzaakte om 4-4 te maken, kwam Whitlock zelfs op een 6-1 achterstand. Van Gerwen wist nog wel terug te komen tot 10-8 maar met een 160 finish klaarde Lewis dat karwei. Voor Whitlock bleef het bij 6 gewonnen legs. Voor Lewis dus zijn 3e "major" en de Jackpot van £50.000.

Whitlock had in de halve finale de Belg Ronny Huybrechts met 11-7 uitgeschakeld. Ook in deze partij werd het verschil in het begin gemaakt, na zes legs stond het 5-1 voor de Australiër en dat verschil stond er aan het eind van de partij nog steeds. Voor de Belg was het zijn beste prestatie tot nu toe en waar hij £10.000 aan over hield.