barneveld PL 2012Vandaag is het PartyPoker.net European Championship verder gegaan zonder Adrian Lewis die gisteren tegen een 6-0 nederlaag opliep in zijn partij tegen Ian White. White laat de laatste tijd mooie dingen zien en gisteren was Lewis dus slachtoffer hiervan. White mag het vandaag opnemen tegen de Belg Kim Huybrechts die gisteren helaas met 6-4 een eind maakte aan het optreden van Vincent v.d. Voort. Ook voor Co Stompé en Gino Vos viel het doek, beiden kregen een 6-3 nederlaag te verwerken Co tegen Richie Burnett en Gino tegen Dave Chisnall.

Michael van Gerwen kwam in zijn partij tegen Andy Smith met de hakken over de sloot. "Mighty Mike" kwam op en 4-1 en 5-2 voorsprong te staan maar zag Smith sterk terugkomen naar 5-5. In de laatste leg stond van Gerwen na negen darts op 90 maar miste eerst de nodige darts op de dubbel wat Smith alsnog de kans gaf op de zege. Gelukkig wist de Engelsman deze kans echter niette verzilveren zodat van Gerwen nog een kans kreeg welke hij dan toch benutte en zich daarmee voor de volgende ronde plaatste.

Raymond van Barneveld die met Terry Jenkins toch een tegenstander van formaat had liet zien zelf toch ook een speler van groot kaliber te zijn. Raymond liet zijn beste spel zien en dat resulteerde in een 6-1 zege op Jenkins waarbij de partij werd afgesloten met een 113 gemiddelde. Klasse van onze Hagenees dus.

Verrassend was ook de uitschakeling van James Wade die met 6-3 verloor van Colin Lloyd die ook weer eens zijn betere spel van stal haalde en dan kan "Jaws" ook van iedereen winnen.