barneveld groenGisterenavond bracht Adrian Lewis de eerste nederlaag toe aan Phil Taylor in de McCoy's Premier League Darts van dit jaar. De eerste wedstrijd tussen deze twee was in een gelijkspel geëindigd maar in de BIC in Bournemouth ging de overwinning met 8-5 dan toch naar Lewis. Overigens speelde Phil zeker niet zijn beste wedstrijd van de Premier League tot nu toe, waarschijnlijk staat "de meester" tegen zijn leerling toch onder druk. In de beginfase was het Taylor die de overhand had en met 4-2 de pauze in ging, maar na de pauze was het vooral Lewis die zijn kansen benutte. Nadat de stand op 5-5 was gekomen brak Lewis met een 160 finish Taylor en de rest is nog louter historie. In de laatste leg miste Taylor nog wel drie darts om op 7-6 terug te komen.

In de eerste wedstrijd van de avond liep onze Hagenees Raymond van Barneveld helaas ook tegen een nederlaag op, met 8-4 moest hij zijn meerdere erkennen in Simon Whitlock. Raymond wist zijn goede weekend geen vervolge te geven, speelde ook wat minder als in voorgaande weken en keek ook al snel tegen een 5-1 achterstand aan. Hoewel onze landgenoot nog wel tot 6-4 terug wist te komen bleef het daar weer bij en bepaalde Whitlock tenslotte de eindstand op 8-4. Voor Whitlock betekend dit hij flink op weg is naar de Play-offs terwijl van Barneveld door de winst van Lewis uit de top vier verdween.

Kevin Painter versloeg in Bornemouth met 8-4 Gary Anderson die dit jaar maar niet op gang wil komen in de Premier League Darts. Anderson gooide gisteravond zelfs niet een 180 score en zijn gemiddelde was met 85 ook niet bijster goed. Door dit resultaat zakte de Schot naar de laatste plaats en de Play-offs zitten er voor hem niet meer in.

James Wade boekte in Bournemouth een gelijkspel tegen Andy Hamilton. In de eerste twee legs wisten beide spelers elkaar te breken maar in het vervolg van de partij hielden beiden telkens hun eigen leg en dat leverde uiteraard een 7-7 uitslag op. Voor de stand betekend dat dat Wade op gelijke hoogte staat met Lewis maar op leg saldo er wel boven komt. Barneveld volgt op een punt van deze twee maar zijn leg saldo is beduidend minder als dat van de Engelsen dus hij zal er nog flink tegenaan moeten, op gelijke hoogte komen in punten zal niet genoeg zijn.