peter wright coral uk openPeter Wright heeft zijn 2e toernooizege op de European Tour binnen, in Hildesheim werd in de finale Michael van Gerwen op een 6-3 nederlaag getrakteerd.

Wright wist op zaterdag ternauwernood met 6-5 te winnen van Christian Kist, maar op de zondag ging het hem beter af met een 6-2 zege op Stephen Bunting en een 6-4 op Benito van de Pas. In de halve finale overleefde Wright tegen Gerwyn Price een match dart maar plaatste zich met 6-5 voor de finale.

Michael van Gerwen opende op zaterdag fabuleus tegen Jermaine Wattimena met een 111 gemiddelde en een 6-1 zege. Op de zondag werden Cristo Reyes en Ian White met 6-3 verslagen waarna in de halve finale Jelle Klaasen met 6-1 klop werd gegeven. In de finale miste van Gerwen echter te veel darts op de dubbel en moest hij de overwinning dan ook aan Wright laten.

Jelle Klaasen mocht met een halve finaleplaats terugkijken op een geslaagd toernooi, Benito van de Pas reikte ditmaal tot de kwartfinale. Jan Dekker haalde de laatste 16, kende hierbij echter een dieptepunt, gooide 72 gemiddeld en ging kansloos ten onder tegen van de Pas.