peter wright coral uk openAfgelopen weekend heeft Peter Wright in Butlins Minehead Resort de Coral UK Open op zijn naam geschreven met in de finale een 11-6 overwinning op Gerwyn Price. Wright die zich voor de 3e maal op rij de finale in speelde profiteerde optimaal van de afwezigheid van Michael van Gerwen.

Het toernooi opende op de vrijdag, Paul Hogan droeg zorg voor de eerste verrassing, hij schakelde Gary Anderson uit met 10-9. Peter Wright opende met een 10-3 overwinning op James Richardson. Gerwyn Price versloeg met 10-5 Justin Pipe.

Op de zaterdag verraste Paul Hogan nogmaals, ditmaal met de 10-6 uitschakeling van Adrian Lewis. Peter Wright schakelde met 10-5 Dave Chisnall uit en Gerwyn Price was met 10-4 te sterk voor David Pallett.

Op de zaterdagavond eindigde het toernooi voor Hogan, hij verloor met 10-6 van Gerwyn Price. Peter Wright versloeg met 10-6 Rob Cross en daarmee plaatste hij zich voor een kwartfinale tegen Raymon van Barneveld op zondag.

In de kwartfinale kroop Gerwyn Price tegen Ian White door het oog van de naald. In de beslissende 19e leg miste White op de dubbel en finishte Price vanaf 160. Peter Wright speelde bijzonder sterk tegen Raymond van Barneveld die ook zijn beste spel liet zien, met 10-8 trok White echter aan het langste eind.

In de halve finale boekte Gerwyn Price een 11-9 overwinning op Alan Norris en gaf Peter Wright met 11-5 Darryl Gurney het nakijken.

In de finale ging Wright gewoon verder met wat hij het hele toernooi liet zien, sterk spel met goed finishen. Uiteindelijk bracht dit hem met 11-6 zijn eerste toernooizege op een tv toernooi.

Raymond van Barneveld was de enige Nederlander in de kwartfinale. Een ronde eerder vond Vincent v.d. Voort zijn Waterloo terwijl Jermaine Wattimena, Dirk van Duijvenbode, Jelle Klaasen, Ron Meulenkamp en Benito v.d. Pas niet door de 4e ronde kwamen.