norris duitslandAfgelopen wekend werden in Barnsley de eerste 2 Players Championships van 2017 gespeeld, terwijl Michael van Gerwen afwezig was waren het Alan Norris en Gary Anderson die er met de titels vandoor gingen.

Norris versloeg op de zaterdag in de finale nieuwkomer Peter Jacques met 6-1. Om in de finale te komen versloeg Norris achtereenvolgens Rob Cross, Ryan Searle, de Belg Mike De Decker, Keegan Brown en de Australiërs Kyle Anderson en Simon Whitlock.

Peter Jacques is een 43 jarige postbode uit Huddersfield, die er net niet in slaagde om een Pro tour card te bemachtigen. Als een van de eerste reserves was hij toch in staat om deel te nemen aan het eerste Players Championship, en me goed resultaat. Overwinningen op achtereenvolgens Paul Nicholson, Josh Payne en Wlliam O'Connor brachten hem bij de laatste 16. Vervolgens werden ook Gary Anderson, Michael Smith en James Wade verlagen, een mooie serie voor de nieuwkomer die zijn opmars in de finale gestuit zag door Norris. Restte hem wel £6.000, - een mooi bedrag om het jaar mee te openen.

anderson wk 2017Op zondag was het Gary Anderson die er met de zege vandoor ging. Anderson versloeg in de finale Peter Wright met 6-1.

Anderson was op weg naar de kwartfinale te sterk voor Brendan Dolan, Berry van Peer, Steve West en Benito van de Pas. In de kwartfinale werd Michael Smith met 6-1 klop gegeven en vervolgens kreeg in de halve finale Jelle Klaasen een 6-2 nederlaag te verwerken. In de finale moest Peter Wright met 6-1 het hoofd buigen voor de Schot.

Wright was op weg naar de finale te sterk voor Ricky Williams, Jamie Caven, Vincent van der Voort, Cristo Reyes, James Wade en in de halve finale Daryl Gurney.