peter wright zonder kamPeter Wright heeft afgelopen weekend in Wigan goede zaken gedaan op de drie Coral UK Open Qualifiers die er gespeeld werden. Tweemaal wist Wright de toernooizege op zijn naam te schrijven, de andere toernooizege viel in handen van Simon Whitlock. Verrassend was dat Michael van Gerwen driemaal vroegtijdig werd uitgeschakeld.

Op de vrijdag pakte Peter Wright de zege op de 1e Coral UK Open Qualifier met een 6-4 overwinning op Adrian Lewis in de finale. In de kwartfinale was Wright met 6-4 te sterk voor Benito van de Pas en in de halve finale werd Peter Hudson met 6-0 het nakijken gegeven. Adrian Lewis versloeg met 6-1 Kyle Anderson en in de halve finale met 6-4 Ricky Evans. In de 5e ronde had Lewis met 6-1 Raymond van Barneveld klop gegeven. Michael van Gerwen werd in de 3e ronde met 6-5 uitgeschakeld door Ritchie Edhouse.

Op zaterdag viel de 2e Coral Open UK Quelifier ten prooi aan de Australiër Simon Whitlock. Whitlock was in de finale met 6-4 te sterk voor Gary Anderson. In de kwartfinale werd Ian White met 6-5 uitgeschakeld en in de halve finale Dave Chisnall met 6-2. Gary Anderson as in de kwartfinale te sterk voor Brendan Dolan en in de halve finale voor Jelle Klaasen. Raymond van Barneveld haalde op de zaterdag ook de 5e ronde waarin Brendan Dolan met 6-5 te sterk bleek. Michael van Gerwen verloor deze dag in de 4e ronde met 6-2 van Steve Beaton.

Op zondag ging Peter right er weer met de toernooizege vandoor. Op de 3e Coral UK Open Qualifier werd in de finale Michael Smith met 6-5 verslagen. Wright bezorgde in de kwartfinale met 6-4 Michael van Gerwen zijn 3e nederlaag van dit weekend. In de halve finale werd Mick Todd met 6-2 opzij gezet. Smith versloeg in de kwartfinale Cristo Reyes en in de halve finale Ian White. Voor Raymond van Barneveld viel ditmaal het doek in de 4e ronde Christian Kist was met 6-4 te sterk.