gerwen wgp 2016Michael van Gerwen heeft afgelopen zondag in Milton Keynes zijn 3e opeenvolgende Unibet Masters titel behaald met een 11-7 overwinning op de Schot Gary Anderson. Van Gerwen is sinds oktober niet meer verslagen en blijft zijn zegereeks maart voortzetten.

Van Gerwen die het toernooi opende met een overwinning op Simon Whitlock was op de zondag een maatje te groot voor Mensur Suljovic en in de halve finale voor Adrian Lewis.

Gary Anderson verpulverde in zijn openingspartij met 10-3 Benito van de Pas, waarna op zondag Raymond van Barneveld (10-6) en Phil Taylor (11-9) opzij weden gezet. Taylor, die aan zijn laatste seizoen bezig is stond het grootste gedeelte van de partij op voorsprong, maar in de laatste legs moest hij toch het hoofd buigen voor Anderson.

Raymond van Barneveld was in de eerste ronde met 10-5 te sterk geweest voor Dave Chisnall terwijl Jelle Klaasen met 10-4 verloor van Mensur Suljovic.

Komende donderdag staat de eerste speelronde van de Premier League op het programma en ook dan spelen Michael van Gerwen en Gary Anderson tegen elkaar.