gerwen wk 2017¨Een formidabele, onverslaanbare combinatie van goddelijk talent en intimiderende mentale kracht'', zo omschrijft The Guardian Michael van Gerwen na zijn met 7-3 gewonnen finale gisteren.

Tot aan 2-2 ging de strijd met Gary Anderson nog gelijk op, maar naarmate de partij vorderde had Anderson minder in te brengen. De negende set wist Anderson nog op zijn naam te schrijven, maar daar bleef het voor de Schot verder bij. Voor van Gerwen dus zijn 2e wereldtitel.

Voor diegenen die de finale gemist hebben, zij kunnen hem hier alsnog bekijken.

Jammer was dat er tussendoor nog een grapjas het podium op wist te komen en de beker nog even in zijn handen kon houden. Van Gerwen kon ook wel lachen om het incident, maar was er toch niet blij mee. "Dit soort mensen zit er helaas altijd tussen, die grappig willen zijn. Gelukkig bracht het me niet uit mijn concentratie. Ik was volop gefocust. Maar zoiets wil je niet. Het kan je gewoon de wedstrijd kosten. Dit mag gewoon niet gebeuren. Hij bedoelde het vast goed, maar moet echt een drankje minder doen."

"Het was een vervelend incident dat snel werd afgehandeld", vond Matt Porter namens de PDC. "Helaas kunnen we geen gerechtelijke stappen ondernemen, maar de man zal voor zijn leven verbannen worden van Matchroom evenementen."