michael van gerwen cas convertersMichael van Gerwen heeft zijn 25ste zege van dit jaar binnen. In de finale van de Cash Converters Players Championship Finals rekende hij af met Dave Chisnall: 11-3.

De eindstrijd was eigenlijk geen moment spannend. Van Gerwen brak Chisnall direct in de eerste leg. De Brit liet in de beginfase nog best aardige dingen zien, maar tegen de nummer één van de wereld was zondagavond nauwelijks iets te beginnen.

Chisnall kreeg op 4-2 en 6-2 kansen op een break, maar hij was slordig op zijn dubbels. Omdat Van Gerwen zelf nauwelijks fouten maakte, en ook nog eens een hoog gemiddelde haalde, werd de tweede pauze bij een stand van 8-2 bereikt. Spannend werd het in de slotfase geen moment meer. 'Mighty Mike' speelde de partij geroutineerd uit en pakte dus weer een grote zege.

Eerder in de halve finale tegen Darren Webster moest van Gerwen nog terugkomen van een 6-0 achterstand. Webster die onlangs Taylor al een 6-0 nederlaag bezorgde verzuimde echter door te drukken. Van Gerwen schroefde zijn niveau op en kwam in de 17e leg voor het eerst op voorsprong. Met een 144 finish bracht “Mighty Mike” de eindstand op 11-8.

Webster was in de kwartfinale met 10-6 te sterk voor Christian Kist terwijl Van Gerwen hierin Raymond van Barneveld met 10-6 versloeg.

Ron Meulenkamp had bij de laatste 32 met 6-5 wereldkampioen Gary Anderson uitgeschakeld, een ronde later bleek Peter Wright echter met 10-3 een maatje te groot voor Meulenkamp.

Het was het laatste toernooi voor het WK, dat in december in Londen wordt gespeeld. Van Gerwen werd in 2014 wereldkampioen en wil in januari maar al te graag zijn tweede wereldtitel pakken. 'MvG' gaat als topfavoriet van start op het WK. Maar dat is niet anders als een jaar eerder.