gerwen grand slam 2016Michael van Gerwen heeft zondag zijn titel geprolongeerd op de SINGHA Beer Grand Slam of Darts. De Brabantse nummer één van de wereld was in de finale met 16-8 veel te sterk voor de Engelsman James Wade. Van Gerwen evenaarde met zijn eindoverwinning in Wolverhampton bovendien een record van Phil Taylor. Hij boekte in de Civic Hall alweer zijn 24e toernooizege van het seizoen.

Waar Wade tegen Anderson nog een heel hoog niveau haalde, slaagde hij daar enkele uren later tegen Van Gerwen eigenlijk geen moment in. De linkshandige speler begon nog wel goed en kwam ook op een 3-1 voorsprong.

Vanaf dat moment was het echter Van Gerwen die de dienst uitmaakte. Hij pakte zes vijf legs achter elkaar, liet Wade nog wel terugkomen tot 6-5, maar gaf daarna weer gas en zette zijn tegenstander op een onoverbrugbare achterstand van zes legs (11-5).

In Wolverhampton maakte Van Gerwen de afgelopen week de nodige indruk. Hij zette in de kwartfinales Brendan Dolan met liefst 16-3 opzij en rekende eerder op zondag in de halve eindstrijd ook op overtuigende wijze af met Peter Wright (16-10), over 26 legs haalde van Gerwen een ruime 111 gemiddeld.

Van de Nederlanders maakte de Fries Danny Noppert indruk. Noppert verloor bij de laatste 16 nipt met 10-9 van de Schot Gary Anderson. Een ronde later was Anderson met 16-13 te sterk voor Raymond van Barneveld die scorend niet opgewassen was tegen de Schot.

Benito van de Pas die als eerste uit zijn poule kwam verloor bij de laatste 16 kansloos met 10-2 van James Wade. Wade versloeg vervolgens op weg naar de finale Chris Dobey en Gary Anderson.