gerwen pl2016Michael van Gerwen heeft afgelopen weekend zijn 23e toernooizege van dit jaar behaald met de zege op het World Series of Darts finaletoernooi. Voor het 2e jaar op rij werd in de finale Peter Wright verslagen, ditmaal met 11-9.

De eerste dag van de World Series of Darts finals bracht de uitschakeling van Raymond van Barneveld, Gary Anderson en Jelle Klaasen. Barneveld verloor van Simon Whitlock, Klaasen van Kim Huybrechts en Gary Anderson, die met bril en nieuwe darts speelde, redde het net niet tegen Joe Cullen, die met een 10 darter de 6-5 maakte. Michael van Gerwen kwam met een 6-5 overwinning op Gerwyn Price door zijn eerste ronde terwijl Benito v.d. Pas met 6-3 won van Michael Smith en vervolgens met 6-5 James Wade het nakijken gaf.

Op de zondag maakte Van Gerwen met 10-0 gehakt van Simon Whitlock terwijl Benito van de Pas niet opgewassen bleek tegen Phil Taylor en met 10-3 werd uitgeschakeld. Peter Wright maakte met 10-7 een eind aan het optreden van Joe Cullen en Dave Chisnall versloeg met 10-6 Adrian Lewis. Dit leverde een halve finale op tussen van Gerwen en Chisnall en Wright versus Taylor.

Van Gerwen had ook aan Dave Chisnall geen kind en met 10-3 walste hij over Chisnall heen. Wright en Taylor maakten er een mooie partij van waarbij Taylor zich flink stoorde aan het publiek. Voor Wright was dit geen probleem en uiteindelijk trok hij, na een 10-8 achterstand, met 11-10 aan het langste eind.

In de finale ging de partij over en weer tot van Gerwen uitliep naar een 8-5 voorsprong. Aan het eind had de Gemondenaar nog een tiental darts nodig voor de beslissende dubbel, maar uiteindelijk werd op dubbel 2 de zege veilig gesteld op 11-9.