gerwen EK 3xMichael van Gerwen heeft afgelopen zondag in de Ethias Arena te Hasselt, België, voor de 3e opeenvolgende keer het Unibet European Championship op zijn naam geschreven. Ditmaal werd in de finale Mensur Suljovic met 11-1 het nakijken gegeven.

Op vrijdag In de eerste ronde overleefde Van Gerwen een match dart van Simon Whitlock, maar in de volgende partijen gaf hij zijn opponenten geen kans. Op zaterdag werd een sterk spelende Gerwyn Price met 10-2 verslagen waarna de zondag geopend werd met een 10-3 overwinning op Jelle Klaasen. In de halve finale moest James Wade met 10-7 er aan geloven. In de finale tegen Mensur Suljovic stond er weer geen maat op het spel van de Nederlander en met een 111,62 gemiddelde werd de toernooizege binnengehaald.

Mensur Suljovic, als 2e geplaatst voor dit toernooi speelde sterk dit weekend. In zijn openingspartij versloeg hij met 6-1 Jermaine Watimena, met een gemiddelde van 104.26. Op zaterdag kwam Suljovic tegen Ian White op een 7-2 en 8-3 voorsprong om uiteindelijk bij een 9-9 stand nog een allesbeslissende leg te moeten spelen. Met 10-9 bleef Suljovic overeind, ditmaal met een 100.89 gemiddelde.

suljovic na afloopOp de zondag mocht de Oostenrijker eerst aantreden tegen Phil Taylor. Hoewel Taylor sterk speelde moest hij met 10-5 het hoofd buigen voor Suljovic die ditmaal 105.50, scoorde. In de halve finale mocht Suljovic aantreden tegen Peter Wright en hoewel het een moeizame partij werd plaatste Suljovic zich met 10-8 voor de finale. Gemiddelde 97.15.

In de finale was het over en uit bij Suljovic, zijn gemiddelde kwam uit op 85.91 en hij kreeg dan ook slechts drie darts op een dubbel. Evengoed toonde de Oostenrijker zich een zeer gelukkig man.