norris duitslandAlan Norris heeft het German Darts Championship op zijn naam geschreven. In het Duitse Hildesheim werd in de finale Jelle Klaasen met 6-5 verslagen. Norris boekte zijn eerste zege op de Euro Tour.

Klaasen won zondagavond in de kwartfinale van Joe Cullen met 6-4 en in de halve finale met dezelfde cijfers van Dave Chisnall. Norris versloeg Ian White en Mensur Suljovic beiden met 6-4.

Met een 134-finish kwam Klaasen nog wel 3-1 voor, maar op 4-4 kwam Norris langszij. Het werd 5-5, waarna Norris vervolgens 72 uitgooide uit om de partij te winnen. Norris gooide gemiddeld 97 gemiddeld, Klaasen kwam niet verder dan 89. Ook qua finishpercentages was Norris de betere. Hij gooide 75% op de dubbels raak. Klaasen kwam niet verder dan 33%.

De German Darts Championship was de laatste van tien toernooien op de Euro Tour. De 32 beste darters van deze tien toernooien zien we eind deze maand terug op het European Championship in Hasselt. Na afloop van dit toernooi werd door Paul Nicholson de loting verricht.

2016 Unibet European Championship
Michael van Gerwen (1) v Simon Whitlock
Daryl Gurney v Gerwyn Price
Jelle Klaasen (8) v Steve West
Michael Smith v Stephen Bunting
Kim Huybrechts (5) v James Wilson
Mervyn King v Devon Petersen
James Wade (4) v Gary Anderson
Max Hopp v Benito van de Pas
Mensur Suljovic (2) v Jermaine Wattimena
Ian White v Terry Jenkins
Alan Norris (7) v Phil Taylor
Chris Dobey v Joe Cullen
Dave Chisnall (6) v Kyle Anderson
Jamie Caven v James Richardson
Peter Wright (3) v Justin Pipe
Cristo Reyes v Robert Thornton