whitlock PCSimon Whitlock heeft afgelopen zaterdag in Dublin zijn eerste toernooizege in twee jaar behaald met de overwinning op Players Championship 18. In de finale versloeg de Australiër met 6-5 de Belg Ronny Huybrechts. Eerder in het toernooi versloeg Whitlock Michael van Gerwen.

Whitlock opende met overwinningen op Matthew Edgar, Yordi Meeuwisse en Brendan Dolan waarna hij in de 4e ronde Michael van Gerwen uitschakelde. In de kwartfinale moet Justin Pipe er aan geloven en in de halve finale Steve West, beiden wisten slechts een leg van Whitlock te pakken. In de finale tegen Ronny Huybrechts kwam Whitlock op een 3-0 en 5-3 achterstand, nadat Huybrechts in de 10e leg twee darts voor de zege mistte profiteerde Whitlock bracht de stand in evenwicht en trok vervolgen de beslissende leg naar zich toe.

Huybrechts was op weg naar de finale te sterk geweest voor achtereenvolgens: Darren Johnson, Stuart Kellett, Cristo Reyes, Kyle Anderson, Jelle Klaasen en Daryl Gurney.

Jelle Klaasen was de beste Nederlander met een kwartfinaleplaats. Michael van Gerwen haalde de 4e ronde net als Jermaine Wattimena die hierin met 6-5 van Adrian Lewis verloor. Voor Benito van de Pas viel het doek in de 3e ronde tegen Steve West.

Vandaag begint in Dublin de Unibet World Grand Prix, dubbel in dubbel uit. Van de deelnemende Nederlanders komen Benito van de Pas, Jelle Klaasen en Raymond van Barneveld in actie. Benito neemt het op tegen Gerwyn Price, Jelle speelt tegen Adrian Lewis en Raymond komt uit tegen Adrian Lewis.