Taylor championsleague dartsPhil Taylor heeft afgelopen zondag de in de Motorpoint Arena in Cardiff de eerste editie van de Unibet Champions League of Darts op zijn naam geschreven. In de finale was Taylor met 11-5 te sterk voor Michael van Gerwen.

Afgelopen zaterdag was het toernooi, waaraan de top 8 van de PDC deelnam, van start gegaan in een poulesysteem. Ingedeeld in een poule met Michael van Gerwen, Peter Wright en Robert Thornton wist Taylor al zijn poulewedstrijden winnend af te sluiten. Peter Wright werd met 10-5 opzij geschoven, Michael van Gerwen kreeg met 10-4 om de oren en op de zondag werd Robert Thornton met 10-2 klop gegeven. Michael van Gerwen versloeg Wright en Thornton beide met 10-5.

In de andere poule was het een zongebruinde Gary Anderson die alle drie zijn wedstrijden won. Michael Smith werd met 10-5 verslagen, James Wade met 10-8 en op zondag Adrian Lewis met 10-5, dit na een 5-2 achterstand.

In de halve finale kwam Anderson tegen Michael van Gerwen nog wel op een 4-2 voorsprong, maar moest hij uiteindelijk met 11-5 het hoofd buigen. Phil Taylor stond tegen James Wade weer op scherp en boekte een 11-3 overwinning.

In de finale was Michael van Gerwen, net als een dag eerder, niet opgewassen tegen Taylor. Taylor was finishend het hele toernooi al sterk en ook scorend bleef van Gerwen achter op de man uit Stoke on Trent. Met 11-5 moest van Gerwen dan ook het hoofd buigen voor Taylor die hiermee de eerste winnaar werd van de Unibet Champions League of Darts.