gerwyn priceAfgelopen weekend werd in Barnsley Players Championship 8 en 9 gespeeld. Op de zaterdag was het Gerwyn Price die zijn tweede titel in 2016 behaalde met een 6-1 overwinning op Jamie Caven in de finale. Op de zondag liet Jeffrey de Zwaan zijn 2e negendarter van dit jaar aantekenen.

Price versloeg op weg naar de finale Terry Temple, Dirk van Duijvenbode, Mervyn King, Cristo Reyes, Mensur Suljovic en Ronnie Baxter. In de finale wist Price zijn beste spel van de dag zien en met een 108 gemiddelde werd Caven klop gegeven.

Caven maakte op weg naar de finale een eind aan het optreden van Paul Milford, Simon Stevenson, Matthew Dennant, Scott Dale, Andy Jenkins en Dave Chisnall.

Jan Dekker, Berry van Peer en Yordi Meeuwisse waren op zaterdag de beste Nederlanders met een plaats in de 3e ronde.

Op zondag was het Benito van de Pas die met de titel en £10.000, - ging strijken. Van de Pas haalde in de finale een 111 gemiddelde en liet Joe Cullen met 6-0 kansloos.

Van de Pas was op weg naar de finale te sterk voor achtereenvolgens Christian Kist, Andy Boulton, Nathan Aspinall, Jason Wilson, Justin Pipe en in de halve finale Darren Webster. Joe Cullen versloeg op weg naar de finale Simon Preston, Andy Hamilton, Antonio Alcinas, Andrew Gilding, Dave Chisnall en Steve Beaton.

Van de overige Nederlanders wisten alleen Jelle Klaasen en Jeffrey de Zwaan de 3e ronde te bereiken waarin Steve Beaton en Darren Webster hun eindpunt werden.

De top vier van de PDC wereld, Michael van Gerwen, Gary Anderson, Phil Taylor en Adrian Lewis waren dit weekend niet aanwezig in Barnsley.