gerwen pl2016Michael van Gerwen heeft afgelopen donderdagavond in de O2 Arena te Londen de Betway Premier League op zijn naam geschreven. In de finale walste “Mighty Mike” met 10-3 over Phil Taylor heen.

In de halve finale werd Adrian Lewis met 10-4 opzij geschoven. Tegen Lewis speelde van Gerwen zich naar een 6-1 voorsprong waar Lewis zich niet meer van wist te herstellen. Het gemiddelde van Van Gerwen kwam in deze partij uit op 103.19.

Phil Taylor was in zijn halve finale met 10-7 te sterk voor Gary Anderson. Tot 4-4 ging de strijd gelijk op, maar nadat de Schot bij een 5-4 stand zijn kans op de 5-5 verprutste sloeg Taylor toe. Taylor maakte de 6-4 en speelde zich vervolgens naar een 8-4 voorsprong. Anderson wist nog wel terug te komen naar 8-7 maar twee legs later stond de 10-7 op het scorebord.

In de finale kwam de ommekeer bij een 3-2 stand in het voordeel van Michael van Gerwen. Taylor verzuimde met drie darts op dubbel 16 om gelijk te maken en “Mighty Mike” sloeg toe. In de resterende zeven legs wist Taylor slecht eenmaal de leg naar zich toe te trekken wat een eindstand van 11-3 in het voordeel van Michael van Gerwen opleverde. Hiermee schreef de man uit Gemonde voor de 2e maal de Premier League op zijn naam.