wade hamburgJames Wade heeft op 1e pinksterdag in Hamburg de HappyBet European Darts Matchplay op zijn naam geschreven, in de finale won Wade met 6-5 van Dave Chisnall.

In de Inselparkhalle te Hamburg werd afgelopen weekend de HappyBet European Darts Matchplay gespeeld. Voor Michael van Gerwen kwam er een eind aan zijn zegereeks op de PDC European Tour. Na winst in Venray, München en Gibraltar werd van Gerwen ditmaal in de halve finale uitgeschakeld, James Wade was hierin met 6-3 van Gerwen de baas.

Wade was zijn toernooi gestart met een 6-4 overwinning op Jonny Clayton gevolgd door een 6-2 zege over Gary Anderson. Op zondag werd in de kwartfinale Benito van de Pas met 6-5 uitgeschakeld waarna Wade de eerste was die Michael van Gerwen dit jaar op de European Tour versloeg. In de finale tegen Dave Chisnall nam Wade een 5-3 voorsprong om Chisnall vervolgens langszij te zien komen. In de beslissende elfde leg kreeg Chisnall als eerste een partij voor de winst maar hij wist deze niet te benutten waarop Wade vanaf 82 niet faalde, met Single Bull, 17 en Tops schreef Wade het toernooi op zijn naam.

Dave Chisnall bereikte de finale door winst op Ron Meulenkamp (6-2), John Henderson (6-4), Mensur Suljovic (6-4) en in de halve finale een 6-3 zege op Peter Wright.

Jelle Klaasen verloor in de kwartfinale met 6-5 van Michael van Gerwen die met 3-0 voor kwam, maar uiteindelijk in de laatste leg een 116 finish nodig had om Klaasen te passeren.

Michel van der Horst kwam op de vrijdag niet door de eerste ronde. Vincent v.d. Voort schakelde Kim Huybrechts uit, maar verloor vervolgens van Benito v.d. Pas. Remco van Eijden verloor in de 2e ronde van Michael van Gerwen terwijl Ron Meulenkamp dus niet opgewassen bleek tegen Dave Chisnall.