gerwen michaelMichael van Geren heeft afgelopen zondag in Gibraltar zijn 3e PDC European Tour toernooizege op rij behaald met de winst op de Peperami Gibraltar Darts Trophy. Ditmaal was Dave Chisnall in de finale het lijdend voorwerp, met 6-2 ging Chisnall ten onder.

In de kwartfinale zag het er even naar uit dat van Gerwen uitgeschakeld zou worden. Thuisspeler Dyson Parody liet sterk spel zien, nam een 5-3 voorsprong en kreeg drie darts om de partij in zijn voordeel te beslissen. Op het beslissende moment faalde de Gibraltarees echter. Vooral in de beginfase had van Gerwen door het gedrag van Parody wat problemen om in zijn spel te komen, Parody vierde nagenoeg elke goed beurt uitbundig, na een waarschuwing van de referee werd dat dan wel iets minder.

In de halve finale trof van Gerwen de Belg Kim Huybrechts. Huybrechts versloeg even daarvoor Gary Anderson. Met een 109,9 gemiddelde werd Huybrechts weggeblazen, met 6-0 plaatste van Gerwen zich voor de finale.

Tegenstander werd Dave Chisnall die in de kwartfinale Mensur Suljovic met 6-5 uitschakelde en vervolgens in de halve finale met 6-0 kort werk maakte van Ian White. White was eerder nog te sterk voor Peter Wright (6-5).