gerwyn priceGerwyn Price heeft gisteren in de Barnsley Metrodome met de toernooizege op Players Championship 7 zijn eerste titel op de PDFC Pro tour behaald. Deze dag was het Devon Peterson die een negendarter liet noteren.

Price opende met toernooi met overwinningen op Dimitri Van den Bergh, Darren Webster en Daryl Gurney. Vervolgens werden Matt Clark, Ricky Evans en in de halve finale Benito van de Pas allen met 6-2 opzij gezet. Tegenstander in de finale was Peter Wright.

Wright versloeg op weg naar de finale Jeffrey de Graaf (6-2), Paul Nicholson (6-4) en Robbie Green (6-4). In de 4e ronde tegen Devon Peterson was een beslissende elfde leg nodig. Peterson liet in deze partij een negendarter noteren. In de kwartfinale werd Christian Kist met 6-1 uitgeschakeld waarna in de halve finale tegen Dave Chisnall weer een elfde leg nodig was. In de finale moest Wright dan toch het hoofd buigen, met 6-3 was Gerwyn Price te sterk.

Benito v.d. Pas met een halve finaleplaats en Christian Kist met een kwartfinaleplaats, waren de beste Nederlanders deze dag. Vincent van der Voort, Berry van Peer, Jan Dekker, Jermaine Wattimena en Vincent Kamphuis haalden allen de 3e ronde.