peter wright coral uk openPeter Wright heeft zijn 2e toernooizege op de European Tour binnen, in Hildesheim werd in de finale Michael van Gerwen op een 6-3 nederlaag getrakteerd.

Wright wist op zaterdag ternauwernood met 6-5 te winnen van Christian Kist, maar op de zondag ging het hem beter af met een 6-2 zege op Stephen Bunting en een 6-4 op Benito van de Pas. In de halve finale overleefde Wright tegen Gerwyn Price een match dart maar plaatste zich met 6-5 voor de finale.

peter wright coral uk openAfgelopen weekend heeft Peter Wright in Butlins Minehead Resort de Coral UK Open op zijn naam geschreven met in de finale een 11-6 overwinning op Gerwyn Price. Wright die zich voor de 3e maal op rij de finale in speelde profiteerde optimaal van de afwezigheid van Michael van Gerwen.

Het toernooi opende op de vrijdag, Paul Hogan droeg zorg voor de eerste verrassing, hij schakelde Gary Anderson uit met 10-9. Peter Wright opende met een 10-3 overwinning op James Richardson. Gerwyn Price versloeg met 10-5 Justin Pipe.

Op de zaterdag verraste Paul Hogan nogmaals, ditmaal met de 10-6 uitschakeling van Adrian Lewis. Peter Wright schakelde met 10-5 Dave Chisnall uit en Gerwyn Price was met 10-4 te sterk voor David Pallett.

norris duitslandAfgelopen wekend werden in Barnsley de eerste 2 Players Championships van 2017 gespeeld, terwijl Michael van Gerwen afwezig was waren het Alan Norris en Gary Anderson die er met de titels vandoor gingen.

Norris versloeg op de zaterdag in de finale nieuwkomer Peter Jacques met 6-1. Om in de finale te komen versloeg Norris achtereenvolgens Rob Cross, Ryan Searle, de Belg Mike De Decker, Keegan Brown en de Australiërs Kyle Anderson en Simon Whitlock.

peter wright zonder kamPeter Wright heeft afgelopen weekend in Wigan goede zaken gedaan op de drie Coral UK Open Qualifiers die er gespeeld werden. Tweemaal wist Wright de toernooizege op zijn naam te schrijven, de andere toernooizege viel in handen van Simon Whitlock. Verrassend was dat Michael van Gerwen driemaal vroegtijdig werd uitgeschakeld.

Op de vrijdag pakte Peter Wright de zege op de 1e Coral UK Open Qualifier met een 6-4 overwinning op Adrian Lewis in de finale. In de kwartfinale was Wright met 6-4 te sterk voor Benito van de Pas en in de halve finale werd Peter Hudson met 6-0 het nakijken gegeven. Adrian Lewis versloeg met 6-1 Kyle Anderson en in de halve finale met 6-4 Ricky Evans. In de 5e ronde had Lewis met 6-1 Raymond van Barneveld klop gegeven. Michael van Gerwen werd in de 3e ronde met 6-5 uitgeschakeld door Ritchie Edhouse.

gerwen wgp 2016Michael van Gerwen heeft afgelopen zondag in Milton Keynes zijn 3e opeenvolgende Unibet Masters titel behaald met een 11-7 overwinning op de Schot Gary Anderson. Van Gerwen is sinds oktober niet meer verslagen en blijft zijn zegereeks maart voortzetten.

Van Gerwen die het toernooi opende met een overwinning op Simon Whitlock was op de zondag een maatje te groot voor Mensur Suljovic en in de halve finale voor Adrian Lewis.

Gary Anderson verpulverde in zijn openingspartij met 10-3 Benito van de Pas, waarna op zondag Raymond van Barneveld (10-6) en Phil Taylor (11-9) opzij weden gezet. Taylor, die aan zijn laatste seizoen bezig is stond het grootste gedeelte van de partij op voorsprong, maar in de laatste legs moest hij toch het hoofd buigen voor Anderson.

gerwen wk 2017¨Een formidabele, onverslaanbare combinatie van goddelijk talent en intimiderende mentale kracht'', zo omschrijft The Guardian Michael van Gerwen na zijn met 7-3 gewonnen finale gisteren.

Tot aan 2-2 ging de strijd met Gary Anderson nog gelijk op, maar naarmate de partij vorderde had Anderson minder in te brengen. De negende set wist Anderson nog op zijn naam te schrijven, maar daar bleef het voor de Schot verder bij. Voor van Gerwen dus zijn 2e wereldtitel.

Voor diegenen die de finale gemist hebben, zij kunnen hem hier alsnog bekijken.

michael van gerwen wk 2017Na een drietal weken van strijd is het vanavond dan eindelijk zo ver, de finale van het William Hill World Darts Championship. Een mooi affiche is er uiteindelijk uitgekomen. Voor velen de droomfinale: Michael van Gerwen versus Gary Anderson, werelds nummer een versus de regerend wereldkampioen. Een finale waar op voorhand geen winnaar kan worden aangewezen.

Aangezien alles via RTL 7 goed te volgen was en op de PDC site alle nieuwtjes te lezen waren hebben wij er op Dartpromotie.nl tot nu nog geen aandacht aan besteed. Nu dan een kleine terugblik voor het slotstuk gespeeld gaat worden.

michael van gerwen cas convertersMichael van Gerwen heeft zijn 25ste zege van dit jaar binnen. In de finale van de Cash Converters Players Championship Finals rekende hij af met Dave Chisnall: 11-3.

De eindstrijd was eigenlijk geen moment spannend. Van Gerwen brak Chisnall direct in de eerste leg. De Brit liet in de beginfase nog best aardige dingen zien, maar tegen de nummer één van de wereld was zondagavond nauwelijks iets te beginnen.

Chisnall kreeg op 4-2 en 6-2 kansen op een break, maar hij was slordig op zijn dubbels. Omdat Van Gerwen zelf nauwelijks fouten maakte, en ook nog eens een hoog gemiddelde haalde, werd de tweede pauze bij een stand van 8-2 bereikt. Spannend werd het in de slotfase geen moment meer. 'Mighty Mike' speelde de partij geroutineerd uit en pakte dus weer een grote zege.

corey cadbyCorey Cadby is de nieuwe jeugdwereldkampioen bij de PDC. De Australiër was in de finale van het junioren-WK met 6-2 te sterk voor Berry van Peer.

Cadby kwam met een 128 finish op 2-0. De Australiër kwam ook op 3-0, waarna Van Peer zijn eerste leg pakte. Cadby domineerde afgelopen jaar het Australische PDC circuit en wist ook op de Perth Dart Masters met 6-2 van Phil Taylor te winnen. Door het succes in Australië wist hij zich te plaatsen voor het aankomende 'grote' wereldkampioenschap.

gerwen grand slam 2016Michael van Gerwen heeft zondag zijn titel geprolongeerd op de SINGHA Beer Grand Slam of Darts. De Brabantse nummer één van de wereld was in de finale met 16-8 veel te sterk voor de Engelsman James Wade. Van Gerwen evenaarde met zijn eindoverwinning in Wolverhampton bovendien een record van Phil Taylor. Hij boekte in de Civic Hall alweer zijn 24e toernooizege van het seizoen.

Waar Wade tegen Anderson nog een heel hoog niveau haalde, slaagde hij daar enkele uren later tegen Van Gerwen eigenlijk geen moment in. De linkshandige speler begon nog wel goed en kwam ook op een 3-1 voorsprong.