lorraine winstanley dutch open 2016De 38e editie van de Dutch Open Darts, dat voor de derde keer wordt georganiseerd in de Bonte Wever in Assen is aanbeland bij de beste 64 herensingles. Tevens is bekend dat Lorraine Winstanley en Lisa Ashton morgen de damesfinale gaan spelen op het grote podium. Vandaag op dag twee van het grote dartsspektakel startte maar liefst 2.834 heren en 329 dames aan het singlestoernooi, hiermee is de Dutch Open Darts nog altijd het grootste dartsevenement van Europa!

Het was een gezellige dag met veel spannende wedstrijden. Onder de laatste 64 heren die morgen opnieuw hun pijlen mogen laten spreken treffen we veel bekende namen zoals Martin Adams, Wesley Harms, Darryl Fitton en Scott Waites.

Publiekslieveling Tony O’Shea is één van de opvallende uitvallers van het singletoernooi. De voormalig winnaar van de Dutch Open verloor bij de laatste 128 van zijn landgenoot Kevin McDine. Ook oud wereldkampioen Andy Fordham haalde de laatste 64 niet. Na drie wedstrijden vond de sympathieke Engelsman zijn Waterloo. Jamie Hughes, in 2014 nog winnaar van de Zuiderduin Masters, heeft zich ook niet weten te plaatsen voor de zondag. Hij verloor bij de laatste 128 van Mats Gies uit Friesland.

Met Lisa Ashton en Lorraine Winstanley krijgen we een volledig Engelse finale. Zij mogen morgen in een onderling duel uitmaken wie de opvolgster wordt van Aileen de Graaf. Bij de dames verloren Aileen de Graaf en Anca Zijlstra in de kwartfinale van respectievelijk Lorraine Winstanley en Anastasia Dobromyslova. Opvallend bij de dames was de uitschakeling van de Ann-Louise Peters in de eerste ronde. De Deense was afgelopen maand nog halve finaliste tijdens de Lakeside.

Uitslagen dames:

Laatste 16
Lisa Ashton - Louise Hepburn 4-1
Rachna David - Marjolein Noijens 4-1
Anastasia Dobromyslova - Sharon Prins 4-2
Anca Zijlstra - Fallon Sharrock 4-2
Aileen de Graaf - Margaret Sutton 4-0
Maret Liiri - Lorraine Winstanley 3-4
Trina Gulliver - Casey Gallagher 4-0
Rilana Erades - Deta Hedman 1-4

Laatste 8
Lisa Ashton - Rachna David 4-0
Anastasia Dobromyslova - Anca Zijlstra 4-2
Aileen de Graaf - Lorraine Winstanley 3-4
Trina Gulliver - Deta Hedman 0-4

Halve finale
Lisa Ashton - Anastasia Dobromyslova 4-0
Lorraine Winstanley - Deta Hedman 4-2

Finale
Lisa Ashton - Lorraine Winstanley

Op zondag starten de laatste 64 heren om 10.30 uur in de ochtend en aan het einde van de dag zullen dan de nieuwe Dutch Open Darts 2016 kampioenen bekend zijn. Tevens zal morgen ook de Dutch Open Darts Youth gespeeld worden. De jeugdige finalisten mogen de eindstrijd spelen op het grote podium voor de camera's en een uitzinnig dartspubliek.

Het gehele podiumprogramma zal vanaf 13.30 uur live uitgezonden worden op RTV Drenthe.

Voor alle uitslagen verwijzen we u naar dit bericht: http://www.dutchopendarts.nl/nieuws/item/246-ashton-en-winstanley-in-finale


foto: ©Nederlandse Darts Bond / Bas van den Berk