de graaf prins do 2016De 38e editie van de Dutch Open Darts is vandaag van start gegaan in de Bonte Wever te Assen. De deuren van het grootste open dartstoernooi van Europa gingen al vroeg in de morgen open om duizenden darters te verwelkomen.

Het koppeltoernooi kende zowel bij de heren als bij de dames aanzienlijk meer deelnemers dan tijdens de vorige editie. In totaal streden 1292 herenkoppels en 159 dameskoppels om de felbegeerde titel. Tussen dit indrukwekkende aantal koppel inschrijvingen vonden we bekende namen terug zoals Lakeside winnaar Scott Waites en zijn landgenoten Scott Mitchell, Darryl Fitton en Trina Gulliver.

In de eerste rondes sprong vooral de partij van RTL7darts coryfeeën Marcel Maijer en Jacques Nieuwlaat eruit. Ondanks een prachtige 103-finish van Nieuwlaat kon het koppel het niet bolwerken tegen hun tegenstanders. Met een 3-1 nederlaag konden de twee huiswaarts keren. Opvallend was verder ook het verlies van het koppel Harms/ Noppert. Zij dolven al in de tweede ronde het onderspit tegen Renyaan en zijn koppelpartner Bekema. Een sterke indruk maakte het koppel Veenstra/ Williams. In de partij tegen het Groningse koppel Bouman/ van der Heide gooiden de heren een 14-dart leg. Helaas was de volgende ronde het eindstation voor de gelegenheidskoppel.

Grote verrassing van vandaag was het onbekende Nederlandse koppel Koen den Hartog en Danny Merlijn. Zonder de overbekende dartshirts, maar met veel passie en kunde bereikte zij de halve finale. Ze bonden onder andere het Engelse koppel Scott Waites en Martin Atkins aan hun zegekar. Met een plek in de halve finale waren zij het beste Nederlandse koppel.

Bij de dames waren het uiteindelijk Aileen de Graaf en Sharon Prins die de finale wisten te winnen met 4-1 van Paula Jacklin en Sue Gulliver. Zij zijn daarmee het eerste volledige Nederlandse koppel dat ooit het Dutch Open Darts Koppel toernooi heeft gewonnen. Prins wist eerder op de dag al een knappe 170-finish te gooien en in de halve finale versloegen zij Ashton/ Cusick met 3-2, na een 2-0 achterstand.

De herenfinale is gewonnen door Mark McGeeny en de Nederlander Jimmy Hendriks. Zij versloegen Shaun Carrol en Gareth Watts met 5-3.

Via volgende link kunt u alle uitslagen terugvinden: http://www.dutchopendarts.nl/nieuws/item/244-prins-en-de-graaf-winnen

Mark McGeeny Jimmy Hendriks

 

DO Darts 16 01 dames

foto's: ©Nederlandse Darts Bond/ Hans Willink