Aileen de Graaf wint winmauAileen de Graaf en Gino Vos zijn de nieuwe Nederlands Kampioenen bij de dames en heren-A! Bij de jeugd waren Wesley Hurrebrink (junioren), Layla Brussel (meisjes) en Owen Roelofs (aspiranten) vandaag de sterksten, zij mogen zich eveneens een jaar lang Nederlands Kampioen noemen. In de heren B categorie ging Gert Renes met de titel aan de haal.

Bij de heren A gingen maar liefst 171 deelnemers de strijd met elkaar aan wat resulteerde in een mooie finale tussen Ryan de Vreede en Gino Vos. De Vreede pakte de eerste set maar de Vos vocht zich goed terug in set twee. In een laatste spannende set van hoog niveau was het de Vos die net iets scherper was. Met 2-1 in sets winst is Gino Vos dus een jaar lang Nederlands Kampioen! Ryan de Vreede wist de finale te bereiken door te winnen van o.a. Salmon Renyaan (kwartfinale) en Rick Hofstra (halve finale). Gino Vos versloeg op zijn beurt onderweg naar de eindstrijd o.a. Arno Buist (kwartfinale) en Danny Noppert (halve finale).  

Alle uitslagen heren-A: Heren A

In het damestoernooi verschenen er 72 dames aan de oche. Aileen de Graaf speelt een fantasisch seizoen en was vandaag verantwoordelijk voor de uitschakeling van o.a. Melissa Landkroon (kwartfinale) en Marjolein Noijens (halve  finale). In de finale zette de Graaf haar sterke optreden voort maar trof een in vorm verkerende Karin Krappen. Een beslissende leg was nodig die de kant op viel van de Graaf. Krappen had de finale bereikt door te winnen van o.a. Karin Kamphorst (kwartfinale) en Vanessa Zuidema (halve finale).  

Alle uitslagen dames: Dames

Bij de heren B gingen 151 heren de strijd met elkaar aan. Het was uiteindelijk Gert Renes die John van Veldhuizen wist te verslaan. In de finale was hij met 4-1 te sterk voor Veldhuizen.

Alle uitslagen Heren B: Heren BBij de junioren zagen de kersverse wereldkampioen Maikel Verberk en Wesley Hurrebrink op het podium. Laatstgenoemde ging na een spannende finale met de titel naar huis. Owen Roelofs en Ricardo van der Vloed speelden de finale bij de aspiranten. Roelofs was hierin de sterkste en won met 3-0. Bij de meisjes stonden Layla Brussel en Kyana Frauenfelder in de eindstrijd. Beiden kwamen nog voor Nederland uit tijdens de WDF World Cup 2015 in Turkije. Brussel was in de finale de sterkste, ze versloeg Frauenfelder met 3-0. Bij de jeugd waren er 87 junioren, 44 aspiranten en 15 meisjes aanwezig in sporthal Corlaer Nijkerk. Een prachtige opkomst. 

Alle uitslagen junioren: Junioren
Alle uitslagen meisjes: Meisjes
Alle uitslagen aspiranten: Aspiranten

Wij bedanken alle vrijwilligers, toeschouwers en deelnemers voor een gezellige en geslaagde dag! Foto's van het NK komen spoedig op onze Facebookpagina.

Wij feliciteren de kersverse kampioenen met deze fantastische titels!


bron: ndbdarts.nl