fallon sherrock finderDe winnaars van de Finder Darts Masters 2015 zijn Glen Durrant, Fallon Sherrock en Justin van Tergouw. Drie mooie dagen vol darts in Hotel Zuiderduin zijn ten einde.

De damesfinale werd een strijd tussen Anastasia Dobromyslova en Fallon Sherrock. Het lukte titelverdedigster Anastasia Dobromyslova niet om haar titel te prolongeren. In de finale was ze niet krachtig genoeg om de als eerste geplaatste Fallon Sherrock uit Engeland te kloppen. Met twee keer 3-0 werd de Russische in een best of 3 sets geklopt door de 21-jarige dartster uit Milton Keynes.

Tot slot de heren finale tussen Glen Durrant, momenteel de nummer 1 van de BDO, en vedette Martin Admas. Het werd een mooie en spannende finale die op het hoogste niveau werd uitgevochten. In het begin ging de wedstrijd gelijk op. Pas in de zesde set wist debutant Durrant Adams, alias The Wolff, te breken. Hierna kon Adams het hoge niveau van de beginfase niet vasthouden.

Het eerste gedeelte van de wedstrijd werd gekenmerkt door enorm hoge gemiddelden. Beide darters wisten boven de 100 punten per drie pijlen te scoren. Durrant won uiteindelijk met 5-2 in sets van Martin Adams die de tweede en vierde set op zijn naam wist te schrijven. Setstanden van deze finale tussen Durrant en Adams: 3-2 ; 0-3 ; 3-0 ; 1-3 ; 3-1 ; 3-2 en 3-0.

Darter Danny Noppert uit Joure speelde een sterk toernooi in Egmond aan Zee en was de beste Nederlander in het herentoernooi. In de kwartfinale wist de Fries voor een verrassing te zorgen door de als zesde geplaatste Darryl Fitton met 3-0 te kloppen. In de halve finale was onze landgenoot helaas een maatje te klein voor de ervaren Adams.

De Finder Darts Masters kende een geheel Nederlandse jeugdfinale. Justin van Tergouw uit Utrecht en de uit Herpen afkomstige Maikel Verberk waren de hoofdrol spelers in die eindstrijd die op hoog niveau werd gespeeld. Justin van Tergouw, de regerend Winmau World Master, was in die finale op dreef en klopte in 2 sets de WDF World Cup singles kampioen Maikel Verberk. Setstanden: 3-1 en 3-0.

Uitslagen kwartfinale:
Jim Williams (WAL) - Brian Dawson (ENG) 3 - 1
Glen Durrant (ENG) - Martin Phillips (WAL) 3 - 0
Danny Noppert (NETH) - Darryl Fitton (ENG) 3 - 0
Tony O'Shea (ENG) - Martin Adams (ENG) 0 - 3

Uitslagen halve finale
Jim Williams (WAL) - Glen Durrant (ENG) 1 - 3
Danny Noppert (NETH) - Martin Adams (ENG) 1 - 3

Finale jeugd:
Maikel Verberk (NETH) - Justin van Tergouw (NETH) 0 - 2

Finale dames:
Fallon Sherrock (ENG) - Anastasia Dobromyslova (RUS) 2 - 0

Wij complimenteren de organisatie en alle vrijwilligers van de Finder Darts Masters met het mooie en goed verlopen toernooi, daarnaast danken wij RTVNH voor het in beeld brengen van dit evenement.

Ook willen we Glen Durrant, Fallon Sherrock en Justin van Tegouw feliciteren met hun behaalde titels!

bron: ndbdarts.nl