Sijmon-WDFHet bestuur van de World Darts Federation heeft Sijmon Timmers, voorzitter van de NDB, gevraagd toe te treden tot het bestuur van de WDF als Secretary General. Sijmon Timmers wordt hierdoor de opvolger van Dave Alderman die onlangs gestopt is met zijn werkzaamheden in het WDF bestuur. De bestuurlijke benoeming van Sijmon Timmers dient tijdens de eerstvolgende WDF meeting nog wel formeel bekrachtigd te worden door de aangesloten landen bij de WDF.

Het besluit om toe te treden in het WDF bestuur vloeit voort uit diverse gesprekken met de WDF en het aflopen van zijn derde en laatste termijn als voorzitter van de NDB. "Ik ben bezig aan mijn laatste hoofdstuk bij de NDB, volgend jaar heeft de NDB hopelijk mijn opvolger gevonden. Het is tijd voor een nieuwe stap, zowel voor de NDB als voor mij persoonlijk. Het verzoek van de WDF om toe te treden in het bestuur kwam dan ook op het juiste moment, ik blijf mijn ervaring en expertise graag en met veel plezier ten dienste stellen aan de dartssport. Er is een hoop werk aan de winkel bij de WDF, hier zet ik graag mijn schouders onder", aldus Sijmon Timmers die vanaf 2006 voorzitter is van de NDB. Sijmon Timmers treedt tijdens de algemene ledenvergadering in april of mei van 2016 af als voorzitter van de NDB. Tot die tijd zal hij, in overleg met het bestuur van de NDB, de twee rollen naast elkaar uitvoeren.

De WDF (opgericht in 1976) is het officiële overkoepelende orgaan voor de dartssport wereldwijd. Ruim 70 landen organisaties zijn lid van de WDF, net als de British Darts Organisation (BDO) als organisator van een aantal grote internationale toernooien. De WDF is verantwoordelijk voor de organisatie van de WDF World Cup, WDF Europe Cup (youth) en diverse andere landencups in bepaalde regio's. De WDF hanteert tevens een wereldwijde ranking en is verantwoordelijk voor het handhaven van het internationale antidopingbeleid. Het bestuur van de WDF bestaat op dit moment uit vijf personen die zich op vrijwillige basis inzetten voor de mondiale dartssport. Meer informatie over de WDF kunt u vinden op www.dartswdf.com.