world-cup-2015Maikel Verberk en Justin van Tergouw zijn WDF World Cup Darts 2015 Koppel kampioen bij de jongens geworden. In een spannende finale wisten ze het Duitse duo Schlund en Troppmann te verslaan. De Nederlandse jongens begonnen ijzersterk en wisten de eerste leg te winnen met een 13-darter. Vervolgens kwamen de Duitsers goed in hun spel en namen de voorsprong over. Bij een stand van 3-2 in het voordeel van onze landgenoten hebben ze geen leg meer afgestaan en wisten de eindstrijd met 6-2 in hun voordeel te beslissen.

De 15-jarige Justin uit Utrecht en de 16-jarige Maikel Verberk uit Herpen mogen zich dus nu ook wereldkampioen koppel noemen bij de jongens nadat ze zich eerder dit jaar ook al lieten kronen tot Europees kampioen in Denemarken.

Dat Maikel Verberk in fantastische vorm verkeert mag duidelijk zijn. Zo heeft hij ook samen met Kyana Frauenfelder de finale van de WDF World Cup Darts Mix Koppels voor de jeugd gewonnen in Turkije. Ze waren met maar liefst 6-1 te sterk voor het Engelse koppel Gower en Ashton.

Doordat Maikel gisteren ook met 5-3 wist te winnen van Chris Gower uit Engeland mag de darter uit Brabant vandaag ook de finale van het single toernooi spelen tegen Rusty-Jake Rodriguez uit Oostenrijk.

Helaas heeft het Nederlandse meisjesduo Layla Brussel en Kyana Frauenfelder de koppel finale verloren. Na een spannende strijd moesten zij vandaag de winst laten aan het koppel Schuler en Puls uit Duitsland.

Door al deze fantastische prestaties van het gehele jeugdteam van bondscoach Hermien Straten zijn ze ook de overall kampioen geworden in Turkije!

Voor alle uitslagen klik hier.

Wij feliciteren het gehele Nederlandse jeugdteam met deze fantastische prestaties!

bron: ndbdarts.nl