logo ndbMark Oosterhuis en Michel van der Horst zien we in november terug op het dartspodium van de Singha Beer Grand Slam of Darts 2015. In het NH Conference Centre Koningshof in Veldhoven wisten zij het NDB kwalificatietoernooi te winnen. Hierdoor plaatsen beide spelers zich voor het eerst in hun carrière voor het jaarlijkse tv-toernooi in Wolverhampton waaraan spelers van zowel de PDC als de BDO mogen deelnemen. Er hadden zich 168 darters ingeschreven uit binnen- en buitenland om deel te nemen aan het NDB kwalificatietoernooi in Veldhoven.

De 28-jarige Oosterhuis uit Maassluis speelde ijzersterk en wist een aantal zware wedstrijden in zijn voordeel te beslissen. Zo won hij o.a. van Willem Mandigers (5-3), Dennie Bos (5-4) en Arjan Konterman (5-4). In de beslissende wedstrijd was hij met 5-3 te sterk voor de Belg Tony Martinez.

De 40-jarige Michel van der Horst wist op weg naar de beslissingswedstrijd af te rekenen met o.a. Danny Noppert (5-3), Brian Raman (5-2) en Tim Middelbos (5-2). Voor het kwalificatieticket speelde hij een mooie wedstrijd tegen Niels Stuiver uit Wormerveer. De Deventenaar wist de strijd met 5-1 in zijn voordeel wist te beslissen.

Andy Fordham en Larry Butler hadden zich eerder al via het BDO kwalificatietoernooi geplaatst voor de Grand Slam of Darts 2015. Publiekslieveling Fordham verbaasde iedereen met deze prestatie na zijn lange afwezigheid. Ook Butler wist onverwacht een aantal grote favorieten uit te schakelen.

Naast Mark Oosterhuis en Michel van der Horst zien we dus ook Andy Fordham, Larry Butler, Scott Mitchell (Lakeside 2015 kampioen), Martin Adams (Lakeside 2015 finalist) , Geert de Vos (BDO World Trophy 2015 kampioen) en Martin Phillips (Winmau World Masters 2014 kampioen) van de BDO kant terug in Wolverhampton.

De Grand Slam of Darts, die vorig jaar voor de zesde keer werd gewonnen door Phil Taylor, vindt plaats tussen 7 en 15 november. Raymond van Barneveld was in 2012 de laatste Nederlandse winnaar. Hij speelde toen een geweldige finale tegen landgenoot Michael van Gerwen.

Alle uitslagen:
Klik hier om direct naar de resultaten van de sheet 1-8 te gaan.
Klik hier om direct naar de finale-sheet (laatste 16) te gaan.