Aileen de Graaf wint winmauAileen de Graaf heeft de prestigieuze Winmau World Masters Dames titel gewonnen. Na een zenuwslopende finale was de 25-jarige met 5-4 te sterk voor de regerend wereldkampioene Lisa Ashton.

De dames waren zeer aan elkaar gewaagd tot de stand van 3-3, waarna de Engelse de wedstrijd in haar voordeel leek te gaan beslissen. Op een cruciaal moment produceert ze een geweldige 132 finish en begint de aansluitende leg met de maximale score van 180. Onze landgenoot is niet onder de indruk en wint de laatste twee legs waarmee ze de titel op haar naam mag schrijven.

'Ik ben erg blij met deze overwinning. Ik hoop mijn goede vorm mee te nemen naar de Finder Darts Masters en natuurlijk wil ik ook graag een keer winnen op het beroemde Lakeside podium", aldus een glunderende Aileen de Graaf op het podium in de Hull City Hall.

Aileen de Graaf is niet de eerste Nederlandse die deze titel weet te winnen. Francis Hoenselaar en Karin Krappen gingen haar voor. Hoenselaar won in 2008, 2006 en in 1999. Krappen deed dit in 2007.