SUZUKIIMikuru Suzuki kent een uiterst succesvol debuut op de Dutch Open Darts. Naast de koppelfinale speelt ze ook de individuele finale. Daarin neemt ze het op tegen de runner-up van vorig jaar, Aileen de Graaf.

Beide dames kenden een relatief eenvoudige halve finale. De Japanse was met 4-1 te sterk voor Anneke Kuijten. De Graaf, die vorig jaar de finale van de Dutch Open Darts verloor, nam het op tegen Laura Turner. Die wedstrijd werd met 4-2 gewonnen.

Bij de laatste 128 namen we al afscheid van enkele grote namen in het vrouwentoernooi. Lorraine Winstanley, Lisa Ashton en Sharon Prins werden allen in die ronde uitgeschakeld. Winstanley was niet opgewassen tegen Kimberly Corper, Ashton verloor van Anita van der Velden en Kuijten beëindigde het toernooi van Prins. Regerend kampioene Deta Hedman ging in de kwartfinale met 4-3 onderuit tegen Laura Turner.

Heren
Nog 64 heren maken kans op de titel ‘Dutch Open Darts 2019-kampioen’. Onder andere Martin Adams, Richard Veenstra, Scott Mitchell en Michael Unterbuchner zitten nog in het toernooi. Zondag wordt deze herencompetitie hervat.

Meer informatie over de BAUHAUS Dutch Open Darts 2019 kan je vinden op: www.dutchopendarts.nl

Foto: Evert Zomer / Nederlandse Darts Bond