VANTERGOUWNa meer dan 500 wedstrijden zijn de finalisten van het koppeltoernooi voor de heren bekend. Het wordt een Nederlandse eindstrijd, waarin Martijn Kleermaker en Justin van Tergouw het zullen opnemen tegen Gino Vos en Berry van Peer.

Vos en Van Peer bereikten relatief eenvoudig de eindstrijd. In de kwartfinale waren ze met 3-0 te sterk voor Jeffrey Sparidaans en Alexander Merkx. In de halve finale wonnen ze overtuigend van Derk Telnekes en Josephus Schenk. Die wedstrijd eindigde in 4-1.

De halve finale van het duo Van Tergouw/Kleermaker was een zware bevalling. Er leek geen vuiltje aan de lucht tegen Mike Warburton en Tony Martin, nadat ze een 2-0 voorsprong pakten. Warburton en Martin kwamen echter terug en er was een beslissende leg nodig. De Nederlanders pakten die leg.

Bij de dames staat wereldkampioene Mikuru Suzuki in de finale. Zij en Yuriko Yamagochi kwamen op 2-0 achter in de halve finale tegen Trina Gulliver en Paula Jacklin, maar knokten zich helemaal terug. Ze wonnen met 4-2.

In de eindstrijd zullen ze Lorraine Winstanley en Corrine Hammond tegenkomen. Zij hadden in de halve finale weinig moeite met Suus Konings en Jana Kanovska. Eerder in het toernooi hadden de Engelsen het echter zwaarder met Aileen de Graaf en Sharon Prins. De Nederlanders misten namelijk 5 matchdarts.

Meer informatie over de BAUHAUS Dutch Open Darts 2019 kan je vinden op: www.dutchopendarts.nl

Foto: Bas van den Berk / Nederlandse Darts Bond