richard veenstra lakeside 2019Richard Veenstra heeft zich ten koste van de Engelse qualifier Nigel Heydon geplaatst voor de tweede ronde op Lakeside. De darter uit Ossenzijl werd gedwongen tot het spelen van een sudden-death leg na vijf sets.

De Nederlander begon ijzersterk aan de eerste set waarin hij 'the Undertaker' geen leg gunde. De Engelsman was echter niet onder de indruk en trok set twee en drie naar zich toe. Veenstra wist vervolgens met enkele maximale scores en een 140-finish een beslissende set af te dwingen.
In die vijfde set is Veenstra dichtbij de winst maar de Engelsman blijft in de wedstrijd na het gooien van een knappe 132-finish en komt zelfs op een 5-4 voorsprong. 'Flyers' weet met een 13-darter de stand wederom gelijk te trekken en deze bloedstollend spannende partij in de beslissende leg in zijn voordeel te beslissen.

Wouter Vaes lukte het niet om zijn voorronde partij te winnen op het mooie Lakeside podium. Ondanks kansen wist Vaes belangrijke dubbels niet te gooien en verloor met 3-0 van Roger Janssen. De Belg zal morgenavond opnieuw in actie komen tegen Jim Williams uit Wales.

In het damestoernooi was er wederom een verrassing. Deta Hedman, de nummer drie van de plaatsingslijst verloor met 2-0 in sets van Maria O’Brien. Gisteren werd viervoudig wereldkampioene Lisa Ashton ook al uitgeschakeld.

foto: Evert Zomer / Nederlandse Darts Bond