sharon prins lakesideSharon Prins heeft zich zaterdagavond geplaatst voor de kwartfinale van de Lakeside 2019 in het Engelse Frimley Green. De Nederlandse wist met 2-0 te winnen van Roz Bulmer uit Engeland. In de eerste leg gooide ‘the Racing Angel’ een 156-finish, de hoogste check-out tot nu toe tijdens deze editie van de Lakeside. Beide dames hadden moeite met het vinden van de dubbels, maar op de belangrijke momenten wist Prins toe te slaan.

In de volgende ronde gaat de uit Zoetermeer afkomstige Prins spelen tegen Mikuru Suzuki uit Japan. Zij zorgde vandaag voor de grootste verrassing door de top favoriet Lisa Ashton naar huis stuurde.

Derk Telnekes had de eer om de eerste wedstrijd van het toernooi te spelen tegen de verliezend finalist van vorig jaar Mark McGeeney. Via een prachtige 145-finish op dubbel 14 wist onze landgenoot zijn tegenstander gelijk in de eerste leg van de wedstrijd te breaken. Ondanks dit ijzersterke begin is de darter uit Deventer er niet in geslaagd om te winnen van de ervaren Engelsman. De als eerste geplaatste McGeeney was met 3-1 te sterk.

De laatste wedstrijd van de eerste dag ging tussen Wesley Harms en publiekslieveling Tony O’Shea. Het werd een bloedstollend spannende strijd waarin ‘Silverback’ zijn meerdere moest erkennen in de Nederlander. ‘Sparky’ besliste de wedstrijd met 3-2 in zijn voordeel.

Foto: Evert Zomer / Nederlandse Darts Bond