Nederlandse dames 2018Boedapest – Het Nederlands Team heeft op het Europees Kampioenschap in Hongarije vijf zilveren medailles en één bronzen plak gewonnen.

Martijn Kleermaker (Hierden) en Chris Landman (Wapenveld) wisten als eerste zilver te pakken in het koppeltoernooi. Zij moesten in de finale de overwinning laten aan Scott Mitchell en Daniel. De Engels mannen waren met 6-3 te sterk voor onze landgenoten. Zij zijn dus de nieuwe Europees koppelkampioenen en volgen daarmee de Nederlanders Wesley Harms en Richard Veenstra op.

Zowel het gehele Nederlandse heren- als damesteam kreeg ook een zilver medaille omgehangen na de Europese teamfinale. De Nederlandse dames verloren met 9-1 van het sterke Engelse team, die twee jaar gelden ook al met de titel naar huis gingen. De Nederlandse heren moesten de overwinning in het teamtoernooi aan Zweden laten. Zij wonnen uiteindelijk met 9-5.

Femke Herms (Giethoorn) kan spreken van een geslaagd debuut in het singletoernooi met een verdiende bronzen medaille. Fiona Gaylo uit Zwitserland kroonde zich uiteindelijk tot singleskampioene. De uit Ierland afkomstige Martin Heneghan pakte de Europese singles titel bij de heren.

De Engelse heren en dames werden uiteindelijk overall kampioen. Zowel de Nederlandse heren als dames werden tweede in het overall klassement.

Het dameskwartet van bondscoach Karin ten Kate bestond uit Femke Herms (Giethoorn), Vanessa Zuidema (Wieringerwerf), Anca Zijlstra (Brunssum) en Sharon Prins (Zoetermeer). Martijn Kleermaker (Hierden), Chris Landman (Wapenveld), Willem Mandigers (Eindhoven) en Richard Veenstra (Ossenzijl) zijn de vier spelers die gezamenlijk het herenteam vormden van bondscoach John Lokken.
Nederlandse heren

Foto: NDBdarts