Jurjen van der VeldeJurjen van der Velde is in Turkije gekroond tot de nieuwe Europees kampioen singles bij de jongens. Het darttalent uit Zevenhuizen versloeg Keane Barry uit Ierland met 3-2 en won de wedstrijd in stijl met een 155-finish. De laatste keer dat een Nederlander in het singletoernooi een gouden medaille behaalde was in 2016. Toen was het Justin van Tergouw die eveneens van Keane Barry wist te winnen.

Jurjen van der Velde debuteerde deze week in het Nederlands team op het EK. Logischerwijs begon hij hierdoor met enige zenuwen aan het toernooi afgelopen woensdag. Deze zenuwen kregen echter heel snel een plekje en zijn kwaliteiten kwamen snel bovendrijven. In de poulefase won hij alle drie zijn wedstrijden en ook in de knock-out-fase kwam hij tot nu toe geen moment in gevaar. Eerder op de dag liet Jurjen al zien dat hij vandaag maar één doel had en dat was winnen!

Ondanks de 5 gemiste wedstrijdpijlen was Jurjen nog steeds zichzelf, kalm en gefocust. De jongens gingen gelijk op in de beslissende set. Jurjen won met een Bullseye de bull en mocht de leg starten. Met een 13 darter en een 155 finish trok Jurjen de wedstrijd in de beslissende leg naar zich toe en kroonde hij zich tot EUROPEES KAMPIOEN SINGELS BIJ DE JONGENS!

Gezamenlijk wisten Jurjen van der Velde, Ricardo van der Vloed, Marcel Bus en Levy Frauenfelder ook in het Team Event goud te winnen door Engeland te verslaan. Door de geweldige prestaties van onze jongens wisten zij ook het overall klassement nog te winnen. Al met al was het dus een zeer succesvol Europees Kampioenschap voor de Nederlandse jongens.

Ook de Nederlandse meisjes presteerden goed en werden derde in het koppeltoernooi. In het overall klassement namen Layla Brussel en Lerena Rietbergen de bronzen plak mee naar huis.
Wij feliciteren Jurjen van der Velde en het gehele Nederlandse team met deze geweldige prestaties!

Foto: NDBdarts