single winnaars 4nations 2018Martijn Kleermaker, Priscilla Steenbergen, Jurjen van der Velde en Christina Schuler hebben vandaag het individuele toernooi van het ‘4 Nations Tournament’ gewonnen in vakantiepark 'de Schatberg' in Sevenum. Een prachtige prestatie van deze vier toppers!

Martijn Kleermaker kende een heel sterk weekend en ook vandaag liet hij zien dat hij de sterkste was. In de eindstrijd kwam hij op ruime voorsprong maar zag de Niels Vanbergen nog terug komen tot 4-4. In de laatste leg bleef de Nederlander ijzig cool en wist de klus vakkundig te klaren. In de halve finale was Kleermaker verantwoordelijk voor de uitschakeling van Willem Mandigers. Mede dankzij een 121-finish trok hij de wedstrijd naar zich toe met 4-1. De andere halve finale bij de heren was een Belgisch onderonsje. Roger Janssen wist daarin geen leg te pakken van Niels Vanbergen die bijna 100 gemiddeld gooide. Landgenoten Wessel Nijman en Chris Landman verloren in de kwartfinales.

Bij de dames eindigden maar liefst drie Nederlanders bij de laatste vier. Priscilla Steenbergen was verantwoordelijk voor de uitschakeling van Femke Herms in de halve finale. Daarvoor versloeg ze Sylvie de Ballieu en Melanie Krause. Marjolein Noijens verloor met 3-1 in de halve finale van de Belgische Carine Dessein. In de finale kwam de Nederlandse Steenbergen nooit in de problemen en won dan ook overtuigend met 4-1.

Bij de jongens stonden Jurjen van der Velde en Ramon Leferink tegenover elkaar in de halve finale. Het was Jurjen van der Velde die de strijd wist te winnen met 3-1. In de finale liet Jurjen zien waarom hij de terechte winnaar is. Zonder legverlies wist hij de Duitser Mika Grosse-Stoltenberg te verslaan met 4-0.

Bij de meisjes wist Christina Schuler uit Duitsland te winnen. Ze had vele matchdarts nodig om de wedstrijd in haar voordeel te beslissen. De Duitse was in de halve finale verantwoordelijk voor de uitschakeling van Kyana Frauenfelder. Cheyenne Doddema verloor in de kwartfinale van de Belgische Cassandra de Keyer.

Uitslagen podiumprogramma:
Halve finale dames: Priscilla Steenbergen (Ned) - Femke Herms (Ned) 3-0
Halve finale dames: Carine Dessein (Bel) - Marjolein Noijens (Ned) 3-1
Halve finale heren: Roger Janssen (Bel) - Niels Vanbergen (Bel) 0-4
Halve finale heren: Martijn Kleermaker (Ned) - Willem Mandigers (Ned) 4-1
Finale Meisjes: Christina Schuler (Ger) - Cassandra de Keyer (Bel) 4-1
Finale jongens: Mika Grosse-Stoltenberg (Ger) - Jurjen van der Velde (Ned) 0-4
Finale dames: Priscilla Steenbergen (Ned) - Carine Dessein (Bel) 4-1
Finale heren: Niels Vanbergen (Bel) - Martijn Kleermaker (Ned) 4-5