België heeft historie geschreven door de eerste officiële interland tussen paradartsteams (mindervaliden) te winnen van Nederland. In de Schatberg Sevenum mochten zij de kampioensbeker in ontvangst nemen.

De twee landen vaardigden ieder vier lichamelijke gehandicapte spelers af. Voor Nederland kwamen Cliff Ruiter, Arie van der Rassel, Anton van Hemert en Kees van Wielink in actie. Zij stonden onder leiding van bondscoach Marijke Zomer. België werd vertegenwoordigd door Vincent D’hondt, Serge van Belle, Bernard Martens en Jurgen Vercammen. Thierry Gellinck was de Belgische bondscoach.

Er werd gespeeld over 20 wedstrijden. De spelers speelden singlewedstrijden tegen alle spelers van het andere land. Daarnaast vier twee duo-wedstrijden gespeeld. Uiteindelijk werd het 12-8 voor de Belgen.

De paradartssport vindt steeds meer haar intrede in Nederland. Dit jaar is er een speciale NDB Ranking voor paradarters gestart, in februari werd op het grootste open darttoernooi ter wereld, de Dutch Open Darts, een paradartstoernooi georganiseerd en even daarna speelden de beste internationale paradarters op de The Hague Disability Darts Invitational, een internationaal toernooi voor paradarters.

De directeur van de Nederlandse Darts Bond Niels de Ruiter is erg trots. ‘Ik had de eer om de interland officieel te openen en de prijzen uit te reiken. Dit deed ik met kippenvel op mijn armen. De NDB en dan voornamelijk een aantal fantastische vrijwilligers werken keihard om onze sport ook voor mindervaliden aantrekkelijker en groter te maken. Deze ontwikkelingen zien we ook in Belgie en daarbuiten. Meer evenementen in de toekomst met een breder deelnemersveld zou nog mooier zijn.’

Alle informatie over de dartssport en paradarts is te vinden op de website van de Nederlandse Darts Bond.

paradarts 4nations 2018

paradarts b 4nations 2018