Tijdens de derde editie van het 4 Nations Tournament heeft Nederland de titels gepakt bij de dames en de jongens. België pakte de herentitel en Duitsland werd kampioen bij de meisjes.

Het ‘4 Nations Tournament’ is twee jaar geleden geïntroduceerd en is een strijd tussen België, Duitsland, Luxemburg en Nederland. Er worden singles en koppels gespeeld in vier categoriën waarbij elke leg in de singles telt voor één punt en elke leg in de koppels voor twee. Elke speler treft een tegenstander uit een ander land waarbij de heren in totaal negen legs uitspelen en zowel de dames als jeugd zeven legs.

De Nederlandse heren voerden een pittige strijd met de Belgen. Het werd een nek aan nek race waarbij de Belgen in de laatste ronde voorbij de Nederlanders gingen. Het verschil was slechts vijf legs. De Nederlandse dames, met drie debutanten in de gelederen, domineerden de hele dag. Voor de laatste ronde konden ze zelfs al niet meer ingehaald worden door de concurrentie. Ook de Nederlandse jongens lieten de hele dag sterk spel zien en hadden vooral iets te duchten van de Duitse jeugd. Uiteindelijk behielden ze een ruime voorspong en pakten ze de titel vrij eenvoudig. Bij de meisjes was Duitsland de beste. Vooral Christina Schuler had het op haar heupen en pakte veel legs. De Nederlandse meisjes haakte nog even aan, maar kwamen uiteindelijk net te kort.

Morgen mogen onze darters gaan proberen de individuele titels te gaan pakken. Alle informatie over het 4 Nations Tournament is te vinden op de website van de Nederlandse Darts Bond.

Teams Nederland:
Heren(coach John Lokken):
Chris Landman, Jeffrey Sparidaans, Derk Telnekes, Martijn Kleermaker, Dennie Olde Kalter, Willem Mandigers, Rowdy Schoremans en Wessel Nijman.
Dames (coach Karin ten Kate):
Vanessa Zuidema, Priscilla Steenbergen, Femke Herms en Marjolein Noijens.
Jongens (coach Dick Bontekoe):
Ramon Leferink, Marcel Bus, Jurjen van der Velde en Levy Frauenfelder.
Meisjes (coach Dick Bontekoe):
Cheyenne Doddema en Kyana Frauenfelder

 

Foto's: Evert Zomer

Ned team 4nations 2018

team belgie 4nations 2018

team duitsland 4nations 2018